Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam569
Toplam Ziyaret1668211

BAŞKENTLİ ECRİN’İN ADI EĞLENCE’DE YAŞAYACAK

Geçtiğimiz şubat ayında yaşamını yitiren Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent İlkokulu öğrencisi Ecrin NazlıGür’ün adı bir kütüphanede yaşayacak. Karaisalı İlçesi’nde Eğlence Şehitler İlkokulu’nda açılan kütüphane, iki okul öğrencilerini de kaynaş

 Geçtiğimiz şubat ayında yaşamını yitiren Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent İlkokulu öğrencisi Ecrin NazlıGür’ün adı bir kütüphanede yaşayacak. Karaisalı İlçesi’nde Eğlence Şehitler İlkokulu’nda açılan kütüphane, iki okul öğrencilerini de kaynaştırdı. 

Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Ecrin Nazlı Gür geçtiğimiz şubat ayında geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirmişti.

Başkent Okulları yönetimi ile acılı anne ve baba, minik Ecrin’in adının yaşatılması için bir sosyal sorumluluk projesi oluşturdu.

“Birlik olalım, kütüphane kuralım” başlıklı proje ile ihtiyacı olan bir okulun kütüphaneye kavuşması ve öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak amaçlandı.

Ecrin Nazlı Gür’ün adının yaşatılacağı kütüphane için Adana Karaisalı İlçesi Eğlence Şehitler İlkokulu seçildi.

Ecrin’in, Başkentli arkadaşlarının herbirinin birer kitap bağışladığı okulda İlçe protokolünün de katıldığı açılış töreni düzenlendi.

İlk konuşmayı Eğlence Şehitler İlkokulu Müdürü Mustafa Damaksız yaptı.

Mustafa Damaksız: "Karaisalımızın en büyük kütüphanesı olacağına ınandığımız bu kütüphanemız, 5 büyük köyün 20 küsür mahallesıyle, sokağıyla bırlıkte büyük bır alana hızmet edecektır.Bu kütüphanenın kurumunda emeğı geçen başta zuhal hocam olmak üzere emeğı geçen herkese çok teşekkür edıyor saygı ve sevgılerımı sunuyorum” dedi.

Başkent Üniversitesi Özel Adana Başkent Okulları Genel Müdürü Zuhal Yenisolak da konuşmasına Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal’ın mesajını okuyarak başladı.

Zuhal yenısolak: "bundan sonar ülkemızı kesın kurtuluşa ulaştırmak ıçın pek çok güçlü ve köklü önlemler almak gerekır. Bu önlemlerın en önemlısı ve en bırıncısı bılım ve kültürdür. İşte şurada gördüğüm küçük okullular bılım ve kültür ordusunu oluşturacaklardır dıyen atatürk 1923 yılında ülkemızın geleceğı çocukların ancak bılımın ışığında vatana yararlı olacağını dıle getırmıştır. Bu gün sız değerlı öğretmenlerımız sayesınde okuyan, sorgulayan, üreten , yenılıkçı, ülkesını en ıyı şekılde temsıl eden nesıller yetışmektedır. Bunun bılıncı ıle başkent ünıversıtesı özel başkent ilkokulu olarak “bırlık olalım kütüphane kuralım” sosyal sorumluluk projesı kapsamında karaısalı eğlence köyü eğlence şehıtler ilkokulu’ na yapmış olduğunuz yardımı en ıçten dıleklerımle kutlarım."

"böylesı anlamlı bır projede emeğı geçen başta okul müdürü mustafa damaksız olmak üzere tüm öğretmenlerımızı, öğrencılerımızı ve velılerımızı şahsınızla tebrık eder başarılarınızın devamını dılerım" dedi.

Karaisalı Kaymakamı Melih Aydoğan da konuşmasında, "çocuklarımız için yaptığımız her şey ülkemizin geleceği için bir katkıdır ve bizim için çok kıymetlidir" dedi.

Melıh Aydoğan: "birlik olalım kütüphane kuralım” projesinde bir arada bulunmaktan duyduğum mutluluğu öncelikle ifade diyor hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Başkent okulları’ nın sevgili küçük kardeşimiz ecrin için başlatmış olduğu “birlik olalım kütüphane kuralım” projesinde gerçekten emekleri ile her birirnin yoğun emeği ile oluşturduğu bu kütüphaneyi bu saatten sonra devam ettirmek yaşatmak başta öğrencilerimin olmak üzere benim en büyük sorumluluğum olduğunu da bilmenizi isterim. Burada bu kütüphaneyi ve değerli katkılarınızı gerçekten büyük bir memenuniyetle karşıladım. Çocuklara dokunmak geleceğe dokunmaktır, çocuklar için yaptığımız her şey ülkemizin geleceği için bir katkıdır, katkıdır bu kapsamda başkent okulları’ nın destekleri bizim için çok kıymetlidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eğlence Şehitler İlkokulu öğrencilerinin hazırladıkları halk oyunu gösterisi beğeniyle izlendi.

Ecrin Nazlı Gür Kütüphanesi’nin açılışını Kaymakam Melih Aydoğan, ilçe Belediye Başkanı Saadettin Aslan ile Ecrin Nazlı’nın annesi Esra Gür ve babası Kazım Gür ile birlikte yaptı.

Kazım Gür - Ecrin’ in babası  Kazım Gür,  "acımızı bir nebze dindirebilecek bir projenin içerisine girdik hep beraber, eşimle söylediğimiz bir söz vardı bir yürek gitti bin yürek geldi. Emin olun bizim acımızı dindirebilecek bir acı yada bir sevin olabileceğini hiç düşünemememiştik ama burada bu çocuklara bu öğrencilere bu denli bir fayda sağlaya bilmek adına ve kızımızın adının bu kütüphaneye verilmesi bizi inanılmaz mutlu ediyor” dedi.

Ecrin’ in annesi Esra Gür ise,

 "Ecrin gitti ama onun sayesinde bir çok çocuk kazandık. Gözlerindeki ışıltı pırıltı zaten herşeyi anlatıyor. Evet acı tarif edileme çok büyük ama desteği olan başkent'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

571 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339