Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam22
Toplam Ziyaret1686531

TUNCER UÇAROL YAZDIKLARINI GELECEĞE BIRAKTI

Tuncer Uçarol’un ölümünden sonra kitabı yayınlandı

 

 2013 yılında hayata gözlerini yuman Adanalı Eleştirmen Yazar Tuncer Uçarol’un son kitabı abisi  Emekli Albay ve Emekli Öğretim Üyesi Siyasi Tarih Hocası Rifat Uçarol tarafından yayınlandı.

1958- 1960 yılları arasında Yeni Adana Gazetes’nde köşesinde edebiyat, tiyatro, sinema yazıları ve söyleşileri yayınlanan Tuncer Uçarol, aynı yıllarda Adana Şehir Tiyatrosu’nda figüranlık da yapmıştı.

25 Ekim 2013 tarihinde ölen Tuncer Uçarol’un  “İncelemesel Şiir Eleştirileri” adlı kitabı abisi Rifat Uçarol tarafından yayına hazırlandı.

Emekli Albay ve Emekli Öğretim Üyesi Siyasi Tarih Hocası Rifat Uçarol,  kardeşi Tuncer Uçarol’un son olarak  “Karşıyaka Taşköprü” adlı kitabının yayınlandığını ifade ederek, “Maalesef onu da kendisi göremedi, beyinden gelen bir rahatsızlığı nedeni ile aramızdan ayrıldı. Kardeşimin 656 makalesi bulunmaktadır” dedi.”

Rifat Uçarol, “Temel uğraş alanı olan şiir eleştirilerinin önemli bir bölümünü, 1977 yılından itibaren alanında tek örnek olan  “günce eleştiri” biçiminde yayınlandı. Günce, şiir, eleştiri konularındaki kuramsal yazıları yanı sıra genel edebiyat, şiir, kadın edebiyatçılar, kalıcılık, edebiyat dergileri gibi konularda edebiyat sosyolojisi çalışmalarında bulundu. Şiir ve edebiyatımıza istatiksel bakışla da yaklaştı. Yazılarının 50 kadarı sempozyum kitaplarıyla ortak kitaplarda yer aldı. Dergilerde yazmayı sevdi” dedi.

“İncelemesel Şiir Eleştirileri” adlı eserinin kardeşine ait bilgisayarda kayıtlı olduğunu ifade eden Uçarol, “Bu bilgileri kitaba dönüştürdük” dedi.

 

 

493 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406