Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam891
Toplam Ziyaret1681976

Cumali Dokuz'a 25 yıl ceza verildi

Seyithan Dağ, 4 Ocak 2013'te Karaisalı ilçesi Bekirli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda tabancayla öldürülmüş olarak bulunmuş, olay yerindeki incelemeler, kamera kayıtları ve teker izlerinden yola çıkılarak cinayet zanlısı olarak Dağ'ın arkadaşı Cu


Arkadaşını silahla öldürdüğü iddiasıyla 3 yıl önce müebbet hapis cezasına çarptırılan sanık, Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yeniden hakim karşısına çıktı Yeniden yapılan yargılamada sanık 25 yıl hapisle cezalandırıldı.

AA'nın haberine göre, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2015 yılında sonuçlanan davada, Seyithan Dağ'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve "Tasarlayarak adam öldürme" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan Cumali Dokuz'un avukatı, kararı temyiz için Yargıtay'a taşıdı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık avukatının, "Tasarlayarak adam öldürme" suçlaması yönündeki karara itirazını haklı bularak sanığa "Kasten öldürme" suçundan ceza verilmesini istedi.

Karar üzerine yeniden hakim karşısına çıkan Dokuz, önceki savunmalarını tekrarlayarak, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Savcı da esas hakkındaki mütalaasında, olayda "Tasarlama" şartlarının oluştuğu yönünde yeterli delil bulunmadığını, eylemin "Kasten öldürme'"olarak vasıflandırılması gerektiğini ve sanığa bu suçtan ceza verilmesini istedi.

Müştekilerden Hüsamettin Dağ, mütalaaya katılmadığını belirterek, “Sanık olayı tasarlayarak yapmıştır. Kardeşimi mezbahaneden alarak götürdü. Kardeşim onunla ekmeğini paylaşmıştı. Önceki verilen cezanın aynısının verilmesini istiyorum." ifadesini kullandı.

Dokuz, son savunmasında da Dağ'ı öldürmediğini iddia ederek "Adaletin vereceği karara saygı duyuyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Dokuz’u "Kasten öldürme" suçundan önce müebbet hapse mahkum etti, sonrasında da duruşmadaki iyi hali gerekçesiyle cezayı 25 yıla indirdi.

Merkez Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi'nde ikamet eden 7 çocuk babası Seyithan Dağ, 4 Ocak 2013'te Karaisalı ilçesi Bekirli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda tabancayla öldürülmüş olarak bulunmuş, olay yerindeki incelemeler, kamera kayıtları ve teker izlerinden yola çıkılarak cinayet zanlısı olarak Dağ'ın arkadaşı Cumali Dokuz gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Dokuz'un olayın ardından arkadaşının cenazesine katılarak "gözyaşı döktüğü" de tespit edilmişti.

345 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398