Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam941
Toplam Ziyaret1669327

Portakal Çiçeği Coşkusu Başladı

8 Nisan akşamına kadar devam edecek olan Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Seyhan Belediyesi etkinlikleri başladı. Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde gün boyu sürecek etkinliklerde konserler, çocuklara özel eğlenceler ve animasyonlar düz

Türkiye’nin ilk sokak karnavalı olan Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Seyhan Belediyesi etkinlikleri başladı. 8 Nisan akşamına kadar devam edecek etkinlikler ağırlıklı olarak Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilecek etkinliklerin ilk gününde satış stantların yanında konserler, halk oyunu gösterileri çocuklar için özel animasyonlar ve oyun alanları ile çeşitli şovlar düzenlendi. Karnaval alanı sabah 09.00’da açılıp akşam 22.00’ye kadar açık kalacak.

KARNAVALA DAVET

Türkiye’nin hatta dünyanın en özel kentlerinden biri olan Adana’nın aynı zamanda bir marka kent olduğunu söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, herkesi etkinliklere katılmaya davet etti. Karalar, “Böylesine eşi bulunmaz bir kentin, gerek ekonomik gerek emek gerekse kültürel açıdan en önemli değerlerinden biri de kuşkusuz narenciyedir. Yani portakaldır, mandalinadır, turunçtur. Eşsiz ikliminin bir armağanı olarak Nisan ayında sokakları mis gibi portakal çiçeği kokan, insanın kendini adeta cennette hissettiği kenttir Adana. İnsanların içini ısıtan, mutlu duyguları harekete geçiren, her türlü olumsuzluğa karşın umutları tazeleyen portakal çiçeğinin kokusu, yani yaşam döngüsünün en güzel zamanı olan baharın da habercisidir. Ben bütün Adanalı hemşerilerimizi etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“ADANA’YA GEL CİĞERİMİ YE”

Etkinlikler kapsamında 8 Nisan Pazar günü ise portakal çiçeği kokusu içerisinde ciğer partisi düzenlenecek.  Etkinlik Saat 10.00’da Mıdık Mahallesi girişinde başlayacak.

 

218 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173