Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam612
Toplam Ziyaret1681697

Karaisalı’da Zeytin Ormanlarına Bir Yenisi Daha Eklendi…

Orman Teşkilatınca 3 Yıl Boyunca Bakımı Yapılacak Zeytin Ormanı, Daha Sonra Kura ile Köylülere Dağıtılacak…

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından 2015 yılında uygulamaya konulan “5 Bin Köye 5 Bin Orman” projesi kapsamında, Adana Karaisalı’da yeni bir zeytin ormanı tesis edildi. Orman teşkilatı tarafından 3 yıl boyunca bakımı yapılacak olan zeytin fidanları, daha sonra çekilecek kura ile bölgedeki köylülere dağıtılacak.

2.000 Zeytin Fidanı Dikildi

Orman köylülerinin kalkınmasına yönelik hazırlanan 5 Bin Köye 5 Bin Orman ve Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Projesi kapsamında Adana Karaisalı’da zeytin fidanları toprakla buluştu. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişin en güzel örneklerinden olan bu uygulama ile köylülerin de katılımıyla 100 dekarlık alanda 2.000 zeytin fidanı dikildi.

Orman Köylüsüne Yeni Gelir Kapıları Açılıyor

Bu uygulama ile atıl durumdaki bozuk ormanları verimli hale getirerek ekonomiye kazandırmayı ve orman köylüsünü yerinde kalkındırmayı hedeflediklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Dikilen fidanların bakımı 3 yıl süre ile orman teşkilatı tarafından yapılıyor. Daha sonra bu zeytinler talep edenler arasından çekilen kura ile orman köylülerine sertifikalı olarak dağıtılıyor. Böylece atıl durumdaki bu zeytinler hem ekonomiye kazandırılıyor hem de orman köylülerine yeni gelir kapısı oluyor” dedi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ‘5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman’ eylem planı çerçevesinde yürütülen bu çalışmaların bundan sonra hız kesmeden sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

412 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704