Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam520
Toplam Ziyaret1687029

Gürer: “Taşeronlar halen oyalanıyor”

Ömer Fethi Gürer’in sorularına sözlü yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili detaylı çalışmayı bitirmek üzere olduğunu söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak ‘taşeron işçilerin kadroya alınması’ konusundaki belirsizliğin giderilmesini istedi. Ömer Fethi Gürer’in sorularına sözlü yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili detaylı çalışmayı bitirmek üzere olduğunu söyledi. 

 TAŞERONLAR ARASINDA AYIRIM MI OLACAK? 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul’da taşeron işçilerin 2 yıldır kadro vaadiyle oyalandığını ifade etti. Son bir ay içinde sorunun çözüleceği yönünde açıklamaların olduğunu anımsatan Gürer; ”Son olarak, Sayın Cumhurbaşkanın yaptığı bir açıklama var. Açıklamalar, taşeronlar arasında ayrıma yol açacak bir düzenleme getirileceği yönünde, kanaat bu konuda oluştu” dedi.  

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET VE KADRO VERİLECEK Mİ? 

Millî Eğitim çalışanları, aile hekimliği yanında çalışanlar, taşeron olarak durumlarının ne olacağı konusunda açıklama beklendiğini kaydeden Ömer Fethi Gürer, “ Ayrıca, Karayollarında ve şeker fabrikalarında çalışan geçici işçilerin durumu bu konuda ne olacak? Kaç taşeron işçiyi kapsayacak? Yapılacak düzenlemede belediye çalışanlarını belediye kadrosuna mı yoksa belediye şirketlerine mi alacak? Kamu kuruluşlarında alt yüklenicilerle yapılan anlaşmalar bu taşeron düzenlemesiyle ortadan kalkacak mı? Taşeron işçilerin beklentisinin tamamını kapsayacak bir çalışma mı düşünülüyor? Eşit işe eşit ücret ve kadro verilecek mi?” şeklinde sorular yöneltti. 

 

ÇALIŞMA BAKANLIĞI ÇALIŞMAYI HENÜZ BİTİRMEDİ

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularına hükümet adına yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Taşeronlar, yaklaşık 450 bin taşeron kamu çalışanları olarak, 400 bin taşeron da belediye ve il özel idarelerindeki taşeronlarımız bu kapsamdan istifade edecekler. 4/C'liler 4/B statüsüne gelecekler. Ayrıca, çalışma süreleri itibarıyla da yaklaşık altı aylık olan süre on aya çıkarılmış olacak. Bununla ilgili detaylı son çalışmada mevsimlik işçilerin tekrar bu kapsama alınması öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuyla ilgili detaylı çalışmayı bitirmek üzere” ifadelerini kullandı.

197 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382