Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam628
Toplam Ziyaret1682615
yağbasan tenhesi
yagbasantehnesi
KARAİSALI’NIN ADAMI, ZORLA DELİ EDER ADAMI
04/05/2021

Vahit Şahin

Bazı sağlık sorunlarım nedeniyle geçen ay Çukurova Devlet Hastanesi’ne gittim. Herkes gibi ben de maskeliydim. Arkamdan tanıdık bir ses, “Vahit Abiii” Döndüm baktım Bizim Cumali.Maskeye rağmen tanıdı beni.

Bilenler biliyor, eğer varsa bilmeyenler için yazıyorum. Arkadaşımın adı Cumali, soyadı ise Deli. Ve Karaisalı’nın en önemli şahsiyetlerinden biri. Nasıl ki Murt, Biber, Salça, Alman Köprüsü (Varda), Yerköprü Karaisalı’nın sembolü ise Cumali de öyledir benim için.

Karaisalı ve Karaisalı Haber gazeteleri yazılı basın olarak yayınlandığında  “KARAİSALI’NIN ADAMI, ZORLA DELİ EDER ADAMI” başlığı altında çok önemli yazıları yayınlandı. Bu yazıları bir araya getirip kitap olarak basılması için hazırlık da yaptım. Ama sonunu getiremedim.

Benden önce Cumali sordu, “Hastanede ne geziyorsun” dedi. Ben de, kontrole geldim, ufak tefek sorunlarım var dedim.

Daha sonra ben ona sordum, koluma girdi, biraz uzaklaştık.

-Abi “Karaisalı’nın adamı, zorla deli eder adamı” köşe başlığı için önce ben sana kızmıştım ama gerçekten doğruymuş.

Cumali’ye neler olduğunu sordum.

-Abi senin ve gazetenin çok desteğini gördüm. Ben Kaza'da itilen-kakılan biriydim. Sonra beni aldın, meşhur biri ettin. Bana herkes deli gözüyle bakarken, sen tam tersi “deli de insandır” dedin. Annemin ölümünden sonra ortada kaldım, yemek yok, aş yok, kendime bakacak durumda değildim. Cenaze evlerine gider karnımı doyururdum. İsmini sayamayacağım hayırseverlerin yardımları ile bir süre idare ettim. Sonra Kaza'ya rehabilitasyon merkezi açıldı. Sağ olsun kurucu müdürümüz Yusuf iyi buraya ilk olarak beni aldı. Halen ordayım. Bunun için şimdiki idarecilerimize de ve hepinize teşekkür ediyorum.

-Boş ver Cumali bunarı, teşekküre gerek yok, varlığın yeter, hastanede bulunmanın nedenini anlat, dedim.

-Abi benden rapor istediler. İlk aldığım rapor yüzde 75 "deli" olduğuma dairdi. Sonra rapor güncellemesi yapıldı. Bu kez benim delilik oranımın yüzde 25’e düştüğü ortaya çıktı. Sevinsem mi, üzülsem mi anlayamadım. Benim rehabilitasyonda kalabilmem için delilik oranımın yüksek çıkması lazım. Sağ olsunlar idarecilerimiz de böyle düşünmüşler. Onun için geldik. Anlayacağın Karaisalı’nın adamı, zorla deli ediyor adamı. Şimdi tüm polikliniklere tek tek girip muayene oluyorum. Abi sen merak etme, ben en az yüzde akıllı, yüzde 50 deli çıkarım.”

Poliklinikten bir görevlinin sesi duyuldu:

-Cumali Deli, Cumali Deli….

- Hadi bana eyvallah, beni çağırıyorlar.Kazaya da bekliyorum seni….

 Benim işim bitti, onu görmek için poliklinikler önünde 2-3 tur attım, bir daha göremedim. Son durumu nedir bilmiyorum. Öğrenince durumu sizlere aktarırım.

(NOT: Yeni nesil Kaza'yı bilmeyebilir, trafik kazası sanılmasın. İlçelere eskiden halkımız Kaza derdi.)



2022 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

DEVE DİŞİ NAR VAR - 18/04/2021
VAHİT ŞAHİN
CUMALİ DELİ BİZİ ÇOK ÖZLEMİŞ - 15/09/2020
Karaisalımızın maskotu, bir dönem yazılı gazetemiz Karaisalı ve Karaisalı Haber’in önemli yazarı olan Cumali Deli bizi çok özlemiş. Çok sevdiğim bir arkadaş kanalıyla (Ramazan Kuşdemir) selam göndermiş. 3 gündür bizi sayıklıyormuş. Bir de güzel bir f
KARAİSALILILAR DERNEĞİ’NDEN KARAİSALI HABER’E AMBARGO - 28/04/2020
2 yıldır hiçbir faaliyeti olmayan, bir araya gelemeyen, toplanamayan, adeta kağıt üstünde yaşamını sürdüren, pasif olan, yeni moda deyimle çevrim dışı Karaisalılılar
Saadettin Aslan Durak’a cevap verir mi? - 01/02/2019
MHP-AK Parti İttifakının adayı Saadettin Aslan’ın en büyük rakibi olarak görülen İYİ Parti-C
Ben nasıl kıskanmayayım dostlar/Vahit Şahin - 17/11/2018
Son haftalarda yaptığım haberlerin tıklanma sayısına baktım. Bir de kendi köşe yazıma baktım.
GÜNÜN EN ŞIKI - 31/08/2018
Vahit Şahin
TEHNELCİLER VE MUSTAFA ÜNALDI - 24/08/2018
Sitemizin yazarı. Ama o her şeyden önce bir öğretmen. Renkli bir kişilik. Onun en çok sevdiğim yönü ise yazılarındaki, yöresel ifadeleri aynen kelimelere döken biri. Yani konuşulduğu (gonuşulduğu) gibi aynını yazan bir kalem.
23 Nisan çocuğu musun be hocam! - 25/11/2017
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla makam koltuğunu AK Parti Karaisalı Belediyesi Meclis Üyesi Emekli Öğretmen Hasbi Özenir’e bıraktı.
YUSUF İYİ NE DİYECEK ACABA? - 27/10/2017
VARAN 1: Fetullahçı Terö
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398