Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam281
Toplam Ziyaret1685036
yağbasan tenhesi
yagbasantehnesi
BU DAVA BİTMEZ
26/09/2014

20 yılı geçkindir sürüyor Vakıflarla Karaisalı insanı arasındaki mülkiyet sorunu.

Pozantılılar açtığı davayı kazanırlarken, Karaisalılılar kaybeden olmuştur.

Vatandaşımız dedesinden, babasından kalma veya başkalarından satın aldığı araziler üzerinde işgalci durumundalar.

Ve bu dava her seçim döneminde tekrar gündeme gelir ama bir adım kimse ilerleyemez. Mehteran bölüğü gibi bir ileri iki geri gider. Bize göre son yılların en gözde oyunlarından olan penguen dansı gibi olmalıydı. Penguen dansında bir geri üç kez ileri gidilir. Ben oynadım, size de tavsiye ederim.

Konumuza geri dönecek olursak, Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, bu konuyu çözmek için 3 aydır çabalıyor. Belediye Başkanı Saadettin Aslan da ayrı bir çalışma yürütüyor. Fatoş Gürkan hanımefendi de ayrı bir çalışma başlatıyor. Bakanlar Kurulu kararı ile çözmek için kolları sıvamış durumda. Üç koldan başlatılan mücadelede halkımız nerede derseniz. O da geçmişinde.

Kaymakam Mehmet Tunç’un yaptığı toplantıda, halkımız geçmişte şöyle oldu da, böyle oldu da v.s. gibi sözler söyledikçe Kaymakamın sinir katsayıları artmaya başladı. Bizim Cumali Deli niye deli oldu sanıyorsunuz. Demiyor muydu, “Karaisalı’nın adamı, zorla deli eder adamı”

Toplantıda adam dedi: Bu dava bitmez! Kaymakam Tunç, “Siz böyle derseniz tabi ki bitmez. Geçmişi yargılamayın. Böyle olumsuz konuşmayın” uyarısında bulundu sık sık.

AK Parti İlçe Başkanım elinde tableti ile oynuyordu sürekli. Belli ki başka gündemleri takip ediyordu.

AK Parti eski Karaisalı İlçe Başkanı Müslüm Öveç söz aldı. 11 yıldır İlçe Başkanlığı yapmış biri olarak söyleyecek çok şeyi vardı elbet. Anlatmaya başladı ki, Kaymakam aynı uyarıyı yaptı. Ve konuşturmadı Müslüm Hoca’yı. Sonra Müslüm Bey salonu terk etti gitti.

 Salonu terk eden başka biri daha vardı, o da Ak Parti İl Genel Meclisi eski üyesi Mesut Yeşil’di. Mesut Yeşil de o yaylada Vakıf zedelerden biriydi sanırım.

İşte böyle…

Kaymakam Mehmet Tunç bey bu soruyu  sevmeyecek ama size göre bu dava biter mi?




1092 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI’NIN ADAMI, ZORLA DELİ EDER ADAMI - 04/05/2021
Vahit Şahin
DEVE DİŞİ NAR VAR - 18/04/2021
VAHİT ŞAHİN
CUMALİ DELİ BİZİ ÇOK ÖZLEMİŞ - 15/09/2020
Karaisalımızın maskotu, bir dönem yazılı gazetemiz Karaisalı ve Karaisalı Haber’in önemli yazarı olan Cumali Deli bizi çok özlemiş. Çok sevdiğim bir arkadaş kanalıyla (Ramazan Kuşdemir) selam göndermiş. 3 gündür bizi sayıklıyormuş. Bir de güzel bir f
KARAİSALILILAR DERNEĞİ’NDEN KARAİSALI HABER’E AMBARGO - 28/04/2020
2 yıldır hiçbir faaliyeti olmayan, bir araya gelemeyen, toplanamayan, adeta kağıt üstünde yaşamını sürdüren, pasif olan, yeni moda deyimle çevrim dışı Karaisalılılar
Saadettin Aslan Durak’a cevap verir mi? - 01/02/2019
MHP-AK Parti İttifakının adayı Saadettin Aslan’ın en büyük rakibi olarak görülen İYİ Parti-C
Ben nasıl kıskanmayayım dostlar/Vahit Şahin - 17/11/2018
Son haftalarda yaptığım haberlerin tıklanma sayısına baktım. Bir de kendi köşe yazıma baktım.
GÜNÜN EN ŞIKI - 31/08/2018
Vahit Şahin
TEHNELCİLER VE MUSTAFA ÜNALDI - 24/08/2018
Sitemizin yazarı. Ama o her şeyden önce bir öğretmen. Renkli bir kişilik. Onun en çok sevdiğim yönü ise yazılarındaki, yöresel ifadeleri aynen kelimelere döken biri. Yani konuşulduğu (gonuşulduğu) gibi aynını yazan bir kalem.
23 Nisan çocuğu musun be hocam! - 25/11/2017
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla makam koltuğunu AK Parti Karaisalı Belediyesi Meclis Üyesi Emekli Öğretmen Hasbi Özenir’e bıraktı.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351