Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam823
Toplam Ziyaret1681908
yağbasan tenhesi
yagbasantehnesi
KARAİSALILILAR DERNEĞİ’NDE NELER OLDU?
20/04/2014

 

 Vahit Şahin

Sitemizde bir okurumuz 17 Nisan 2014 tarihinde yorum olarak "Dernekçi" Rumuzu ile şunları yazmıştı:

“Bu derneğin kaç üyesi var? Karaisalı’yı ve Karaisalıları ne kadar temsil ediyor? 20-30 kişinin oyuyla seçilmiş bir başkan tüm Karaisalıların oyunu almış gibi temsil hakkini nasıl bulabiliyor? Derneğin bir kaç kişinin güdümünde yönetildiğini bilmeyen zaten yok. Derneğin ismini değiştirmelerini tavsiye ediyorum kimin oyuyla seçilmiş iseler onların derneği olsunlar. O isimle içki masaları kursunlar. Karaisalıların adıyla kimsenin içki masası kurmak hakki da değil? Haddi de değil? Karaisalılık bir kaç içkici ayyaşın tekelinde olmamalıdır!”

Kongre günü derneğe ben bilerek geç gittim. Kongre bitmişti. Bir grup içerde bu yaz düzenlenecek olan Kızıldağ Köyler arası futbol turnuvası ile görüş alış verişinde bulunuyor, bir grup dışarıda çay ocağında toplanmışlar sohbet ediyordu. Birkaç kişi de köşelere çekilmiş Yağbasan Tenhesi yapıyordu.

Dernek kongresinden önce Yönetim Kurulu üyelerinden Ziya Polat, Vahit Şahin gönüllü olarak yönetimden ayrılacaklarını duyurdular. Ama Başkan Sadi Çetin eski yol arkadaşlarından

Rifat Yılmaz (Başkan Yardımcısı), Ayhan Işık (Başkan Yardımcısı), Sabahattin Demirci (Genel Sekreter), Orhan Canatar, İsrafil Avcu’yu ise sildi. Yerlerine taze kan olarak gördüğü Mustafa Yılmaz (Asya Sürücü Kursu) M.Adil Gültekin (Arçelik Bayii)  Ahmet Damaksız, Ahmet Sapmaz, Zaki Durmaz,, Cengiz Demir, Bekir Karakuş’u aldı. Hayırlı ve uğurlu olsun.

DERNEĞİN KAÇ ÜYESİ VAR?

1- Okurumuzun sorusuna gelince derneğin kaç üyesi var demiş. Tabi bu soruyu bizim değil de Dernek Başkanı veya yönetimin cevap vermesi gerekir ama hızlı olması bakımından biz cevap verelim: Kongrede hazirun listesine göre 133 üyesi var.

2- 20-30 kişinin oyu ile mi seçildiler diyor eski yönetim için. Onu şimdi bilemeyiz ama bu kongrede 72 üye oy kullanmış görünüyor.

3-Tüm Karaisalılıların oyunu almış gibi mi diyor. Hayır, sadece kayıtlı üyelerden kongreye katılanların oyunu almıştır.  Ama tüm Karaisalılıları mı temsil ettiği düşüncesine ise evet demek durumundayız. Çünkü en eski, en köklü dernektir. Çeyrek asrı geçmiştir. Bir dernek daha kurulmuştur ama, hala eski dernek ön plandadır. Başka bir dernek daha kurulmamıştır. Hemşeri dernekleri bulunduğu yöreyi temsil eder. Onlar adına konuşur, onlar adına karar alır, onlar adına faaliyette bulunur.

4- “Derneğin bir kaç kişinin güdümünde yönetildiğini bilmeyen zaten yok” sözüne bir anlam verememiş olmakla beraber, başkanı ve yönetimini “güden” o birkaç kişiyi 2 yıldır içlerinde olan biri olarak vallahi ben de bilemiyorum. Bir bilen varsa yazsın da ben de öğreneyim bari bizi güdenleri.

5- Derneğin isim değişikliğine önce yönetim karar versin. Tüzük gereği kongre yapılsın. Son katılım listesine bakarak katılanların üçte ikisi 48 kişi eder. Bu 48 kişi karar verirse neden olmasın? O isimle içki masaları kursunlar demiş. “Karaisalılı ayyaşlar derneği “ veya “Karaisalılı alkolikler”, ya da “bağımlılar” derneği gibi isim konulması yerinde olur tabi. Ama buna üye karar verecek. Sizin bu önerinizi yeni yönetim sanırım değerlendirecektir.

  Bir kere ben dernek binasın da alkol alındığını hiç duymadım.  Orası bir cami veya kuran kursu yaşatma derneği değildir.

Ama gerek dernek başkanı veya yöneticileri veya üyeleri dışarıda, kutlamalarda, özel yaşantılarında alkollü içki içebilir. İçemez diye bir kural yoktur. Hatası da, günahı da kendilerini ilgilendirir. Ona kimse karışamaz.

 6- Eğer bu başkanı veya yönetimi beğenmiyorsanız, hariçten gazel okumamak gerekir. Önce derneğe üye olunuz. Sonra dernek içinde bir çalışma başlatınız. Üye sayısının onda biri kadar imza toplayınız. Şu anki sayıya göre 14 kişi imza topladı mı olağanüstü kongre ile gücünüz yeter ise yönetimi devir alırsınız.

  7- Ama dışarıda olup da eleştiri yapılamaz diye bir kural da yoktur. Herkes eleştirilecektir. Ama eleştirinin dozunu aşmadan, hakaret etmeden, küçük düşürmeden.

  8-Herkes bu eleştirilerden nasibini alacaktır. Kızmadan, küsmeden, darılmadan.

  9- Aslında daha çok şey yazılabilir ama, yeri ve sırası geldikçe devam etmekte yarar vardır.



1651 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI’NIN ADAMI, ZORLA DELİ EDER ADAMI - 04/05/2021
Vahit Şahin
DEVE DİŞİ NAR VAR - 18/04/2021
VAHİT ŞAHİN
CUMALİ DELİ BİZİ ÇOK ÖZLEMİŞ - 15/09/2020
Karaisalımızın maskotu, bir dönem yazılı gazetemiz Karaisalı ve Karaisalı Haber’in önemli yazarı olan Cumali Deli bizi çok özlemiş. Çok sevdiğim bir arkadaş kanalıyla (Ramazan Kuşdemir) selam göndermiş. 3 gündür bizi sayıklıyormuş. Bir de güzel bir f
KARAİSALILILAR DERNEĞİ’NDEN KARAİSALI HABER’E AMBARGO - 28/04/2020
2 yıldır hiçbir faaliyeti olmayan, bir araya gelemeyen, toplanamayan, adeta kağıt üstünde yaşamını sürdüren, pasif olan, yeni moda deyimle çevrim dışı Karaisalılılar
Saadettin Aslan Durak’a cevap verir mi? - 01/02/2019
MHP-AK Parti İttifakının adayı Saadettin Aslan’ın en büyük rakibi olarak görülen İYİ Parti-C
Ben nasıl kıskanmayayım dostlar/Vahit Şahin - 17/11/2018
Son haftalarda yaptığım haberlerin tıklanma sayısına baktım. Bir de kendi köşe yazıma baktım.
GÜNÜN EN ŞIKI - 31/08/2018
Vahit Şahin
TEHNELCİLER VE MUSTAFA ÜNALDI - 24/08/2018
Sitemizin yazarı. Ama o her şeyden önce bir öğretmen. Renkli bir kişilik. Onun en çok sevdiğim yönü ise yazılarındaki, yöresel ifadeleri aynen kelimelere döken biri. Yani konuşulduğu (gonuşulduğu) gibi aynını yazan bir kalem.
23 Nisan çocuğu musun be hocam! - 25/11/2017
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla makam koltuğunu AK Parti Karaisalı Belediyesi Meclis Üyesi Emekli Öğretmen Hasbi Özenir’e bıraktı.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398