Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam461
Toplam Ziyaret1685216
yağbasan tenhesi
yagbasantehnesi
SİLMEK
26/03/2014

GALALILARI DEFTERDEN SİLMEK

 

Bir zamanlar sitemizin sahibi Sayın Vahit Şahin, AK Parti Karaisalı İlçe teşkilatı içinde “Galalı-Çömelekli” çatışmasını yazmıştı. Buna çok sinirlenen İlçe Başkanı Ünal Işık (Çömelekli) parti teşkilatının birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu biraz sert söylemişti de bir süre araları açılmıştı. Sonra Vahiy Bey zehir zemberek bir yazı yazmıştı. Tabi ki zaman her şeyin ilacıdır. Vahit bey mesleği gereği ve yaradılış gayesinin özelliklerinden biri olan affedicilik olgusundan ve engin hoşgörüsünden olsa gerek Çömelekli kardeşini affetti. Şimdi aralarında su sızmıyor, maşallah.

  Ama adamı rahat bırakmıyorlar ki? Bugünlerde Galalı cephesinden arayan arayana imiş. Güya Çömelekli Başkan diyesiymiş ki ve Facebook (Mıvıttır) sayfasından “Galalıları defterden sildim” diye yazasıy mış. Hemen o sayfaya girmiş, aramış, taramış böyle bir yazı yok muş. Kendini arayanlara “böyle bir yazıyı görmedim, yanlışınız olmasın demiş. Nezaketinden dolayı “yalancı”  demek istememiş de bir yanlışınız olmasın? Demiş.

  Bu seçim öncesi kimse ile kavga etmek istemeyen Sayın Şahin, en büyük (siyaseten) Karakılıçlı’yı aramış, bulmuş ve sormuş. O da direkt söylemiyor. Dolaylı konuşuyormuş. Kendisi de o yazıyı görmemiş ama görenlerin duyanların olduğunu ve ama şuan yayından kaldırıldığını söylemiş.

  Vahit Bey Galalılıya sormuş,”Seçimlerde kimi destekliyorsun?”

  Galalı 11 yıl AK Parti ilçe başkanlığı yapan bir kişi. Bu dönemde seveni de oldu, sevmeyeni de.  Sonra partisinin tüzüğü gereği 3 dönem üst üste görev yapanlar, o görevinden ayrılmak durumunda. O  da öyle yaptı, aday olmadı. Herkesin “Abla” dediği Sayın Vekilimizin de isteği ile Çömelekli başkan oluverdi. Rakipsiz, tek liste ile seçildi. Bir süre sonra birçok nedenlerden dolayı yönetim kurulu içinde tartışmalar yaşandı. Parti ikiye bölündü. Galalılar Grubu ile Çömelekliler grubu oluştu kendiliğinden. Halef-Selef muhabbeti giderek arttı.

  Eski Başkan bu kez Karaisalı Belediye Başkanlığına soyundu. Aday adayı oldu. Olurken de “Benden daha iyisi olursa onun yanında yer alırım. Olmazsa güneşin batışını izlerim” dedi. Sonra dediği gibi bir tane “İYİ”si geldi. Yusuf İyi. Tabi bu İyi, Vahit Beye göre iyi birisi. Galalı arkadaşımız ne düşünüyor acaba diyerek sormuş:

-          ”Seçimlerde kimi destekliyorsun?”

Galalı,

-          Dua ediyorum.

Soru’ya bak, cevaba bak. Duanın başına bir “bed” koyarsak beddua olur. Şimdi acaba hangisini yapıyor Galalı kardeşimiz, Vahit Bey çözememiş.

  Sonra bir ilçe başkanı neden Karakılıç’ı defterden siler? Bunun üzerine düşünmüş, epey kafa yormuş. Sabaha kadar uyumamış.  Sabah sabah beni arayarak yatağımdan uyandırdı. Derdini anlattı, içini döktü. Durumu izah etti.

Diyor ki:

1-      Karakılıçlı AK Partili olmasına rağmen partisinin adayına destek vermezse

2-      Partiye maddi ve manevi yardımda bulunmazsa

3-      Rakip adaylara gizli gizli destek olursa

4-      Seçim günü güneşin batışını izlemeyi düşünürse

5-      İşyerinin önündeki bankın etrafına vatandaşı toplayıp, çay içirip sürekli ters telkinlerde bulunursa

Tabi ki defterden siler. Ben olsam ben de silerdim. Hatta Karakılıç’ı haritadan kaldırır, Karakılıçlıları suda boğardım.”

  Peki, Çömelekli önce bu durumu facebookta yazarsa ve o yazıyı sonradan neden geri siler acaba:

1-      Çok büyük tepki alırsa,

2-      Seçim öncesi derin ayrışmayı doğru bulmayanlar olursa,

3-      “Ablası” olan en büyük Çömelekli ararsa, silebilir.

Dikkat ederseniz net bir şey demiyor Vahit Bey, olasılıklar dahilinde konuşuyor.

Biliyorsunuz ki, Yağbasan’ın bir ucu Çömelekli’dir. Hatta Yağbasan’da Çömelioğlu Mahallesi bile vardır.

  Biz de rahmetli Bülent Ecevit’in ağzından yazarak Yağbasan’dan selamlarımız gönderelim:

-Olanaklar, olasalıklar dahilindedir.



1295 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI’NIN ADAMI, ZORLA DELİ EDER ADAMI - 04/05/2021
Vahit Şahin
DEVE DİŞİ NAR VAR - 18/04/2021
VAHİT ŞAHİN
CUMALİ DELİ BİZİ ÇOK ÖZLEMİŞ - 15/09/2020
Karaisalımızın maskotu, bir dönem yazılı gazetemiz Karaisalı ve Karaisalı Haber’in önemli yazarı olan Cumali Deli bizi çok özlemiş. Çok sevdiğim bir arkadaş kanalıyla (Ramazan Kuşdemir) selam göndermiş. 3 gündür bizi sayıklıyormuş. Bir de güzel bir f
KARAİSALILILAR DERNEĞİ’NDEN KARAİSALI HABER’E AMBARGO - 28/04/2020
2 yıldır hiçbir faaliyeti olmayan, bir araya gelemeyen, toplanamayan, adeta kağıt üstünde yaşamını sürdüren, pasif olan, yeni moda deyimle çevrim dışı Karaisalılılar
Saadettin Aslan Durak’a cevap verir mi? - 01/02/2019
MHP-AK Parti İttifakının adayı Saadettin Aslan’ın en büyük rakibi olarak görülen İYİ Parti-C
Ben nasıl kıskanmayayım dostlar/Vahit Şahin - 17/11/2018
Son haftalarda yaptığım haberlerin tıklanma sayısına baktım. Bir de kendi köşe yazıma baktım.
GÜNÜN EN ŞIKI - 31/08/2018
Vahit Şahin
TEHNELCİLER VE MUSTAFA ÜNALDI - 24/08/2018
Sitemizin yazarı. Ama o her şeyden önce bir öğretmen. Renkli bir kişilik. Onun en çok sevdiğim yönü ise yazılarındaki, yöresel ifadeleri aynen kelimelere döken biri. Yani konuşulduğu (gonuşulduğu) gibi aynını yazan bir kalem.
23 Nisan çocuğu musun be hocam! - 25/11/2017
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla makam koltuğunu AK Parti Karaisalı Belediyesi Meclis Üyesi Emekli Öğretmen Hasbi Özenir’e bıraktı.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351