Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam218
Toplam Ziyaret1667860
yağbasan tenhesi
yagbasantehnesi
YAĞBASAN TENHESİ
22/03/2012

Karaisalımızın meşhur bir köyü var.

Adı Etekli, nam-ı diğer Yağbasan.

O köyü bilenler bilir.Caminin yanında mezarlık vardır. Camiden çıkanlardan biri özel görüşmek istediği kişinin koluna girip mezarlığın içine doğru yürürlermiş. Tenha bir yerde konuşmak istermiş. Buna köylüler zaman içerisinde YAĞBASAN TENHESİ adını koymuşlar.Bu söz zaman içerisinde ‘’Yağbasanda konuşur, Barakdağı’ndan duyulur’’ deyimine dönüşmüş. Yağbasanlı Yazarımız Oğuz Adem Selçuk bu deyimi yazıya dökerek, ölümsüzleştirmişti.

Ziya Polat da başka bir konuda yazdığı yorumunda ise şöyle demişti:‘’ Ancak bu ortak noktayı öyle kullanmalıyız ki, sonuçta insanımız için, memleketimiz için, hepimiz için birliktelik, başarı, huzur ve mutluluk çıksın. Hani biz hep yabancıya iyi görünmeyi sever de kendimize uzak dururuz ya... Eğer kendi tabirimizle ,"Yağbasan tenhesi" yaparak gevreğini içine bükebilsek, aşamayacağımız problemimiz kalmaz.
Birazcık büyük düşünmeye başlarsak veya benim olsun küçük olsun mantığından vazgeçersek birlikte çok başarılara imza atarız.’’

Biz de bundan böyle haber olarak değerlendirmediğimiz, bazı fısıltıları, esprileri, şakaları, dedikoduları, hikaye ve fıkraları Yağbasan Tenhesi köşesinde yayınlayacağız.Haberlere yapılan yorumları da bu köşede yorumlamaya çalışacağız.

Bu köşemizin çok daha okunacağına inanıyoruz.İşte örnek bir yazı ile başlıyoruz.Haydi Bismillah:

KAYMAKAMLIĞIN YÜZDE 80’İ HAVA BASMAK

Karaisalı’nın eski süper Kaymakamı S.Nevzat Korkmaz (O artık bir Milletvekili) İlçeye yeni tayin olmuştu. Bir yıllığına İngiltere’ye Dil Kursuna katılacaktı. Yerine de vekalet edecek bir kişiyi kendisi atayacaktı. O dönemlerde Kaymakamlar istediği devlet memurunu vekil olarak atayabiliyordu. Nevzat Bey de gözüne Dr. Uğur Ünaldı’yı kestirmişti. Nevzat Bey Uğur Beye vekillik teklif ettiğinde bir hayli şaşırmıştı. Daha çok gençti. Devlette fazla bir deneyimi yoktu. Kendisinden daha eski memurlar vardı.

-         Ben yapamam efendim. Başka birilerini bulun, dediyse de Kaymakam ısrarlı.

-         Korkma Uğur Bey, Kaymakamlık dediğin nedir ki? Yüzde 80’i hava basmak, yüzde 20’sini de Yazı İşleri Müdürü önüne getirir, sana sadece imza atmak kalır, der.Zorla da olsa Uğur Beyi ikna etmişti.

DEVLET OYNAMAZ

Uğur Ünaldı Vekillik yaptığı dönemde Karaisalılar Derneği de Söğütlü’de Bekarlar Gecesi düzenlemişti. Geceye gelenlerin hepsi erkekti.

Uğur Ünaldı da çok güzel oyun oynar. Dansın her türlüsünü yapabilen Uğur Ünaldı’yı, orada Yeşillim türküsü eşliğinde oyun oynayanlar Uğur Beyi kaldırmak isterler. 

Uğur Beyin içi gidiyor oynamak için ama, üzerinde de kaymakamlık ağırlığı var. Elinden tutup kaldırmak isteyenlere Uğur Ünaldı şöyle der ve işin içinden sıyrılır:

  - DEVLET OYNAMAZ 


1935 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI’NIN ADAMI, ZORLA DELİ EDER ADAMI - 04/05/2021
Vahit Şahin
DEVE DİŞİ NAR VAR - 18/04/2021
VAHİT ŞAHİN
CUMALİ DELİ BİZİ ÇOK ÖZLEMİŞ - 15/09/2020
Karaisalımızın maskotu, bir dönem yazılı gazetemiz Karaisalı ve Karaisalı Haber’in önemli yazarı olan Cumali Deli bizi çok özlemiş. Çok sevdiğim bir arkadaş kanalıyla (Ramazan Kuşdemir) selam göndermiş. 3 gündür bizi sayıklıyormuş. Bir de güzel bir f
KARAİSALILILAR DERNEĞİ’NDEN KARAİSALI HABER’E AMBARGO - 28/04/2020
2 yıldır hiçbir faaliyeti olmayan, bir araya gelemeyen, toplanamayan, adeta kağıt üstünde yaşamını sürdüren, pasif olan, yeni moda deyimle çevrim dışı Karaisalılılar
Saadettin Aslan Durak’a cevap verir mi? - 01/02/2019
MHP-AK Parti İttifakının adayı Saadettin Aslan’ın en büyük rakibi olarak görülen İYİ Parti-C
Ben nasıl kıskanmayayım dostlar/Vahit Şahin - 17/11/2018
Son haftalarda yaptığım haberlerin tıklanma sayısına baktım. Bir de kendi köşe yazıma baktım.
GÜNÜN EN ŞIKI - 31/08/2018
Vahit Şahin
TEHNELCİLER VE MUSTAFA ÜNALDI - 24/08/2018
Sitemizin yazarı. Ama o her şeyden önce bir öğretmen. Renkli bir kişilik. Onun en çok sevdiğim yönü ise yazılarındaki, yöresel ifadeleri aynen kelimelere döken biri. Yani konuşulduğu (gonuşulduğu) gibi aynını yazan bir kalem.
23 Nisan çocuğu musun be hocam! - 25/11/2017
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla makam koltuğunu AK Parti Karaisalı Belediyesi Meclis Üyesi Emekli Öğretmen Hasbi Özenir’e bıraktı.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436