Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam163
Toplam Ziyaret1702862
Cumali Deli
karaisalihaber@hotmail.com
BU SİYASETÇİLERİ ANLAYAMIYORUM
14/05/2011

Bana kırmızı belediye otobüsleri beleş ya (Deliyim diye)  sık sık Adana’ya gider gelirim. Otobüsün camından dışarıyı seyretmek çok hoşuma gider.

Deliyim diye bana laf atıp konuşturmasalar çok daha iyi olacak ama ne yaparsın insanların gülmeye ihtiyacı var. Ben de kralın (Karaisalılıların) soytarısıyım ya, hep bana takılırlar, söyletir söyletir gülerler bana… Ama benim anlatmak istediğim bu değil.

 

   Karaisalı’nın çıkışından başlayarak etrafımı seyrederim, yeşillikler içerisinden geçerken kendimden de geçerim. Büyük büyük binaları, apartmanları görene kadar kendime gelemem.

Yine bugünlerde Adana’ya vardığımda dev apartmanların yüzünde dev afişler görüyorum. Çoğunun yüzünü ilk kez gördüğüm adaylar var. Oy istiyorlar her halde. Şimdi ben kendi açımdan baktığımda bu dev afişlere bakarak oy vermem bu deli halimle. Akıllılar ise hiç vermez. Yazıktır, günahtır bu kadar paraya ısrafa…Bu birincisi.

 

  İkincisi ise, tutturmuşlar bir esnaf gezisi. Hemen hemen her aday dükkanlara girip girip çıkıyorlar. İçerdeki bakkalın, çakalın, manavın elini sıkıp çıkıyorlar. Kahvehaneye giriyorlar, 51, okey, Basra, domino oynayanların elini sıkıyorlar. Çoğu ayağa bile kalkmıyor. Belki içinden de sövüyorlardır. Ben deli olarak benim masama gelip beni boş yere meşgul eden adayın partisine oy verir miyim? Vermem… Binde bir kişi belki memnun kalmıştır…

 

  Üçüncüsü ise, son yıllarda moda oldu. Bizim ilçede de var ama en çok Adana merkezinde görüyorum. Bir minibüs siyasetçiliği türedi. Her köşe başında bir adayın, özellikle bir adayın minibüse fotoğrafını yapıştırmış, bir de onun Ankara’daki büyük başı var. Oy istiyorlar. Ben bu arabalara bakıp bakıp oy verir miyim? Vermem..Beni kandıramadıktan sonra akıllı geçinenleri hiç kandıramazlar…Yazık paralar boşa gidiyor…

  

Yahu sizler deli misiniz? Ben delim ama bu tür adaylar benden daha çok deli…Varsa çıkın projeleriniz ile,anlatın,anlatın..Ev,kahvehane,basın,TV’lerde bunları anlatın..Bence daha etkili olursunuz.. Afişlere, minibüs giydirmelerine harcayacağınız paralı verin benim gibi sade vatandaşa, verin gazete ve televizyonlara… Çok daha yararlı olacaktır…

 

Zaten yarım veya çeyrek bir aklım var, onu da sizlere mi vereyim?...

 


874 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İLK KEZ AÇIKLIYORUM: ADAY ADAYIYIM - 22/04/2013
Daha önceden aday adayı adayı olacağımı söyledim. Geri çekildim. Tepkiler ne olacak diye bekledim. Hep olumlu tepki aldım. Hiç kimse bana aday olma demedi.Tersine oyum sana dedi herkes.
BEN AKILLI DEĞİLİM - 07/02/2013
Ben bugünlerde fazla öne çıkmıyorum.
ŞANSIM ARTTI - 03/12/2012
Karaisalı Belediye Başkanlığı için bir sürü isimler ortaya atılıyor.
BEN HAZIRIM - 30/11/2012
Herkes benimle dalga geçiyor ama ben kendimi kaç yıldır Belediye Başkanlığına hazırlıyorum. Şuan diploma alma derdindeyim, bu arada da projelerimi hazırlıyorum.
en akilli deli - 21/11/2012
Bir gün doktorlar, tımarhanede yaptıkları araştırmada bizim arkadaşlardan en akıllı deliyi seçeceklermiş. Bir gün
EKMEK VAR MI? - 15/11/2012
Bizim arkadaşlardan (Deli) biri markete girer ve tezgahtara ekmek varmı diye sorar
AMİN EVLATLARIM - 22/10/2012
Üç Amerikan askeri Iraklı bir amcanın bakkalına girerler alış veriş yaparken 'kahrolsun Amerika'diye ses duyarlar. Etrafa bakınırlar ve sesin bir papağandan geldiğini görürler.
Bomba - 25/09/2012
Bir tımarhanede bizim arkadaşlar ayaklanır ve binanın orta bahçesini işgal ederler. Hiçbiride dağılmaz.
Esas akıl - 11/09/2012
Bir akıl hastanesini ziyareti sırasında, adamın biri sorar: Bir insanın akıl hastanesine
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419