Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam299
Toplam Ziyaret1681384

GÜRER, "YANILDIK HÜKÜMETİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ başta olmak üzere, PKK, Barzani ve eğitim sistemiyle ilgili konularda ‘yanıldığı ve kandırıldığı’ yönündeki açıklamalarını hatırlatan Gürer, “Bu hükümetin adı ‘yanıldık hükümeti’ olmalıydı” dedi.

Gürer: “AKP hükümetleri yanıldım hükümetleri olarak anımsanacaktır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftlik ilçe merkezi ve ilçeye bağlı Bozköy beldesini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ başta olmak üzere, PKK, Barzani ve eğitim sistemiyle ilgili konularda ‘yanıldığı ve kandırıldığı’ yönündeki açıklamalarını hatırlatan Gürer, “Bu hükümetin adı ‘yanıldık hükümeti’ olmalıydı” dedi.
Niğde’ye CHP dönemlerinde yapılan yatırımları sıralayan Gürer, 15 yıllık AKP hükümetlerinin, kente istihdam sağlayacak tek bir yatırım yapmadığını belirtti. Niğde’nin en çok patates üreten il olmasına rağmen, patatesle ilgili entegre bir tesisinin olmamasını eleştiren Gürer, Ekonomik sorunların artığını Niğde imalat sanayi öncü kuruluşu BİRKO fabrikasının kapatılması ile Niğde için ciddi bir istihdam alanınında da tarih olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, CHP Çiftlik ilçe başkanı Turgay Yıldız birlikte Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli’yi ziyaret etti. Bozköy beldesinin sorunlarıyla ilgili olarak belediye başkanı Yalçın Tekeli ile değerlendirmelerde bulunan Gürer, Çiftlik ilçe merkezinde de vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamalarda Niğde ve Türkiye gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
NİĞDE’DE DE İSTİHDAM YARATACAK PROJELER RAFTA KALDI
AKP hükümetlerinin 15 yıldır Niğde’ye istihdam sağlayacak tek bir yatırımının olmadığını anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: “Çiftçi ve küçük esnaf yok olurken emeklisi memuru geçim sıkıntısı içinde, aylık geliri 600 liranın altında olduğu için Genel Sağlık Sigortası desteği alan 9 milyon kişi olmuş, bu durum yokluk ve yoksulluğun geldiği durumun acı bir göstergesidir" dedi.
CHP HÜKÜMETLERİNİN NİĞDE’YE KAZANDIRDIKLARI
Geçmişte CHP hükümetlerinin Niğde’ye yatırımlarını anlatan Gürer, “Kayseri Ulukışla arası Tren yolu CHP döneminde 1932 yılında yapıldı. Gebede barajı yapıldı. Elektrik getirildi. Ankara yolu yapıldı. 1992 yılında SHP koalisyonu döneminde Niğde’ye üniversite geldi. Organize Sanayi bölgesi yapıldı. AKP hükümetleri döneminde hangi ciddi proje gerçekleşti? Havaalanı yapılmadı. Enerji ihtisas bölgesi kurulmadı. Niğde Avrupa Birliği kırsal kalkınma desteğine bölgede alınmayan tek İl durumunda. Yüksek Hızlı Tren Niğde’de yok. Sulama suyu projesinde Ecemiş suyu Ovaya değil Akdeniz'e akıyor .Bölgeye gelen bir tek ciddi yatırım yok" diye konuştu.
PATATES ÇOK, TESİS YOK
Gürer, “Niğde’de patates adeta milli bir ürün. 15 yıldır patatesle ilgili Entegre tesis yok, Tarıma dayalı ciddi bir sanayi bölgede gelişmedi .IPARD desteği yok. Patateste Türkiye birincisiyiz. Patatesle ilgi entegre tesisi özel sektör yapmadığına göre devlet yapmalıdır” şeklinde konuştu.
Gürer, Çiftlik ve Bozköy’de yaptığı açıklamalarda hükümet politikalarını eleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan son yıllarda yanlış olan ve sorun olan bir konuda işin kolayını buldu. ‘Yanılmışız’ deyip sorunun içinden çıkıldığını düşünüyor. Ülke yanıldım hükümeti ile yönetilir duruma geldi. FETÖ olayında yanıldı. PKK’da yanıldı. Eğitim sisteminde yanıldı. Seçtiği Bakanlarda yanıldı ki her bakanla bakanlık uygulamaları değişiyor, devlette devamlılık nerede ise soruna dönüştü. Son olarak Barzani de yanıldılar. Kurultayda Barzani için seninle gurur duyuyoruz "diye coşanlar, olmayan devletin bayrağını Ankara'da göndere çekenler, olabilecekleri önceden göremeyenler işin kolayını buldu. Hükümetin adı yanıldım hükümeti olarak değiştirilmeli. Ermenistan meselesini çözeceğiz dediler hatta Bursa’da futbol maçında Azerbaycan bayraklarını stada almadılar. Sonuçta Ermenistan konusunda yanıldılar, Esat konusunda yanıldılar, Libya’da konusunda yanıldılar… Kardeşim Esat dediler. Ankara’ya getirdiler. Halep şehrine gittiler. Türkiye’nin 82. Şehri Halep diyenler vardı. Mayınlı araziler temizlenip halka dağıtılacaktı, şimdi tarihin en uzun duvarını örüyorlar. Vizesiz gidip geleceğiz derken duvarsız geçilemez duruma sınırı getirdiler. Şimdi geldiğimiz duruma bakın. Mayın döşeli arazilere Çin Seddi gibi duvar örüyorlar” dedi.
Gürer, Çiftçi, işçi, esnaf, emekli, engelli, işsiz, her kesiminin sorunları arttığı gibi, terör, uyuşturucu, kumar gibi sorunlarında AKP hükümetleri beceriksizliğinde zirve yaptığını ifade etti.

236 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704