Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam415
Toplam Ziyaret1681500

Çadırını al da gel!

Adana tarihinde ilk kez bir dağcılık şenliği düzenlendiğini söyleyen Komite Sözcüsü Mehmet Yakut, Adana’da dağcılık sporunu geliştirmek ve gençlere bu sporu sevdirmenin yanı sıra, Adana’nın tanıtımına da katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Adana da faaliyet gösteren Türkiye Dağcılık federasyonuna üye Prodoss (Profesyonel Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü), Everest (Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü), Çügez (Çukurova Doğa Gezginleri Spor Kulübü) Çüdak (Çukurova Üniversitesi Dağcılık Kulübü) 23/24 Eylül’de Pozantı’da gerçekleştirecek olan 1. Alaca Dağı Dağcılık Şenliği’ne tüm doğaseverleri davet ettiler.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) de bir basın toplantısı düzenleyen Dağcılık Platformu adına konuşan Mehmet Yakut, “Şenlik kapsamında Aladağların 3588 metre yüksekliği ile en yüksek 5. Zirvesi olan Alaca Dağ’ına zirve tırmanışı gerçekleştirilecektir Profesyonel dağcıların katılımı ile gerekleşecek zirve tırmanışı faaliyetinin yanı sıra, dileyen şenlik kapsamına çadırları ile doğa ile baş başa bir kamp gerçekleştireceklerdir” dedi.

Adana tarihinde ilk kez bir dağcılık şenliği düzenlendiğini söyleyen Komite Sözcüsü Mehmet Yakut, Adana’da dağcılık sporunu geliştirmek ve gençlere bu sporu sevdirmenin yanı sıra, Adana’nın tanıtımına da katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Yakut, “Dağcılık kulüpleri olarak ilimizde ilk kez bir dağcılık şenliği düzenlenecektir. Şenliğimiz Adana valiliği, Büyükşehir belediyesi ve Pozantı belediyesi desteği ile yapılacaktır. Ülkemizin değişik ilerindeki dağcılık kulüpleri ve dağcılık sporcuları katılım sağlayacaktır. Ayrıca dağcılık sporuna ilgi duyan veya doğada kamp yapmak isteyen herkese açık olup ücretsiz ulaşım ve iaşe sağlanacaktır. İlimizin tanıtımına, dağcılık sporunun gelişimine ve doğa turizmine katkı sağlayacak olup desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Tüm Adanalı dağcıları bu şenliğe beklediklerini ifade eden Yakut, dağcıların yanı sıra birçok doğaseverleri, ayrca diğer il ve ilçelerde faaliyet gösteren dağcılık kulüplerini de beklediklerini söyledi.

Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Pozantı Belediyesi’nin desteği ile şenliğe ulaşımın ücretsiz sağlanacağı ve akşam yemeklerinin tüm sporculara ikram edileceğini ve 23 Eylül Cumartesi günün saat 09.00’da Duygu Cafe önünden hareket edileceğini belirten Yakut, Pozantı’da kısa bir basın açıklamasından sona Alacadağ’a doğru hareket edeceklerini, Dağdibi Köyünden Muzmula Yaylasına varacaklarını kaydetti.

 

406 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704