Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam801
Toplam Ziyaret1669187

CHP’li Özdiş, kamu hastanelerindeki ölümleri Bakan Demircan’a sordu

HASTALARIN ÖLÜMÜ İHMAL Mİ, DENETİMSİZLİK Mİ?

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, geçtiğimiz günlerde Adana Numune Hastanesi’nde gaz kaçağı nedeniyle 3 hastanın yaşamını yitirdiği olayı Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a sordu.

25 Ağustos 2017 günü Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde meydana gelen gaz kaçağı sonrası tedbir amaçlı başka hastanelere sevk edilen hastalardan 3’ü yaşamını yitirdiğini hatırlatan CHP’li Özdiş, TBMM’ye Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde yaşananları sordu. Özdiş önergesinde merkezi gaz sisteminde kaynaklandığı, hastalara oksijen yerine gaz verildiği iddialarının açıklığa kavuşup kavuşmadığını belirterek, “Bu olay kaza diyerek geçiştirilecek midir?” dedi.

Kamu hastanelerine oksijen ve azot protoksit gibi gazları veren firmaların hangi sıklıkla denetlendiğini de kaydeden Özdiş, önergesinde Bakan Demircan’a şu soruları yöneltti: 

BAKAN DEMİRCAN’A SORULAR

1-    Hayatını kaybeden 3 kişinin ölüm nedeninin gaz kaçağı nedeniyle ölmedikleri iddia edilmektedir. Bu konu araştırılmış mıdır?  

2-    Ameliyathanelerde anestezi altındaki 7 hastanın oksijen saturasyonlarında düşme görülmesi ve gaz sisteminde farklı bir koku duyulması sebebiyle ameliyatlar sonlandırılmış, hastalar yoğun bakıma alınmıştır. Yoğun bakımda da aynı gaz kokusunun duyulması sebebiyle merkezi oksijen sistemi kapatılarak hastalar gerek başka servislere gerekse başka hastanelere taşınmıştır. Yukarıda bahsedilen olaylar silsilesi sizce mantıklı mıdır? Bu kadar olay kaza diyerek geçiştirilecek midir?

3-    Kamu hastanelerine oksijen ve azot protoksit gibi gazları veren firmalar denetlenmekte midir? Denetimler ne sıklıkla yapılmaktadır? Söz konusu olayın yaşandığı hastaneye bu gazı sağlayan firma sahibi kimdir? Firma en son ne zaman denetlenmiştir?

4-    Söz konusu olayın sonucunda adli ve/veya idari bir soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle durum nedir?

5-    Son 15 yılda kamuya bağlı tüm sağlık kuruluşlarında gaz kaçağı veya yanlış gaz nedeniyle yaşanmış vaka sayısı nedir? Bu olaylarda hayatını kaybeden kişi sayısı nedir?

 

228 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339