Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam417
Toplam Ziyaret1668059

TÜMER, "PAMUKTA KARA TABLO"

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, pamuk tarlasında üreticiyle konuştu, işçilerle birlikte pamuk topladı“Pamuk ekim alanları 8 yılda yüzde 44.76 azaldı. Stratejik ürün pamukta kara tabloPamuğu Çukurova’da yeniden canlandırmalıyız”dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, stratejik bir ürün olan pamukta ortaya çıkan tablonun hiç de iç açıcı olmadığını söyledi. Sadece Adana’da pamuk ekim alanlarının son 8 yılda yüzde 44.76 daraldığına işaret eden Tümer, “Pamuktaki bu kara tabloya artık son verip Çukurova’da pamuğu yeniden canlandırmalıyız. Üreticiyi desteklerken, tarım işçilerinin de alınterinin karşılığını vermeliyiz” dedi. 

KAVURUCU SICAKTA PAMUK TOPLADI

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, pamukta yaşanan sorun ve sıkıntıları yerinde inceledi. Adana’nın Karataş ilçesine bağlı Yemişli Köyü’nde pamuk üreticileriyle bir araya gelen Zülfikar İnönü Tümer, kavurucu sıcağa rağmen tarlada tarım işçileriyle birlikte pamuk topladı. Burada işçilerin ailesi ve çocuklarıyla da yakından ilgilenen Tümer, pamukta yaşanan sorunlara dikkat çekti. 

PAMUK EKİLİ ALANLAR AZALIYOR

Pamuğun Adana için; ‘beyaz altın’ olduğuna dikkat çeken Tümer, tüm dünyada aynı zamanda ‘stratejik bir ürün’ olarak da öne çıkan pamuğun, kentteki ekim alanlarının her geçen gün daraldığını anlattı. 2008 yılında 495 bin 27 hektarlık alanda 132 bin 668 bin tonluk üretim yapıldığı bilgisini veren Tümer, ekim alanlarının aradan geçen 8 yılda yüzde 44.76, üretimin de yüzde 50’ye varan oranlarda düştüğünü vurguladı. Tümer, 2016 yılındaki pamuk ekim alanının da 273 bin 458 hektar olarak açıklandığını hatırlattı.

İŞÇİ ALINTERİNİN KARŞILIĞINI ALMALI

Zülfikar İnönü Tümer, “Pamuktaki bu kara tabloya artık son verilmesi gerekiyor. Sadece Adana için değil, Türkiye ve dünyanın tüm ülkeleri için ‘stratejik bir ürün’ olan pamukta atılması gereken adımlar acilen hayata geçirilmeli. Çukurova’da pamuk, yeniden canlandırılmalı. Pamuk üreticisine gereken destek verilirken, tarım işçileri de unutulmamalı. Zor şartlar altında yaşa

315 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436