Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam291
Toplam Ziyaret1667933

ZEYTİN ÜRETİCİSİ KARAİSALILIRA DUYURULUR

BİR ZEYTİN AĞACINDAN 100 KİLO VERİM ALIYOR

 Adana Kürkçüler Yürekli Mahallesi'nde üreticilik yapan 10 yıllık zeytin üreticisi Yahya Aşıkbekiroğlu, 9 dönüm zeytin bahçesinde bulunan 370 zeytin ağacında farkındalık oluşturan bir çalışma başlattı. Kaliteli sofralık ve yağlık zeytinin yanı sıra verim olarak da üstün bir rekolte elde eden Bekiroğlu, bir ağaçta 15-20 kilo verim alınabilirken kendi bahçesindeki her bir ağaçtan 80 ila 100 kilogram arasında değişen zeytin verimiyle dikkat çekiyor.

"AĞACIN BEKLENTİLERİNİ KARŞILADIM"
10 yıl önce zeytinciliğe hobi olarak başlayan, zeytine meraklı olduğu için tüm olumsuz söylemlere rağmen bu işe koyulduğunu kaydeden Aşıkbekiroğlu, zeytin sektöründe etkili, yetkili kişilerle görüşerek yüksek rekolte elde etmenin çalışmalarına başladı. "Öncelikle ağacın benden ne istediğini keşfettim" diyen Aşıkbekiroğlu, ağacın doğal yapısını ve beklentilerini araştırdı. Temel sorunu çözdükten sonra toprağı işlerken yapılan hataları tekrarlamayan, budamadaki yanlışlıklara düşmeyen Bekiroğlu, "İstediğim ekipmanı bu yıl oluşturdum. Önümüzdeki yıldan itibaren her yıl verim almak için yeni çalışmalar başlattım" diye konuştu.

"ÜLKE EKONOMİMİZ KAZANACAK"
Zeytin üretiminde Türkiye'nin doğal şartları ve toprak yapısıyla dünya genelinde lider olabilecek bir konuma sahip olduğunu, böylelikle milyarlarca dolarlık kazanç elde edeceğini vurgulayan Aşıkbekiroğlu, "Katma değeri daha az olacak ürünlerle uğraşmaktansa daha az masrafla daha verimli zeytin ve ülkemiz ekonomisine daha çok gelir sağlayabiliriz" dedi.

"DESTEK VERİLMELİ"
Devletin zeytincilik sektörüne daha çok destek vermesi gereğine değinen Aşıkbekiroğlu, işçilik ve girdi maliyetlerinin de diğer ürünlere göre düşük olan zeytinde elde edilecek yüksek verimin yeni zeytin alanları oluşturulmasına da etki edeceğini vurguladı.

 

351 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339