Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam237
Toplam Ziyaret1681322

Dinlenme tesisinde en acı mola

Pozantı'nın Aşçıbekirli Köyünden olan şehidin babasına acı haber mola tesislerinde verildi

Hakkari’de çıkan silahlı çatışmada şehit düşen özel harekat polisinin tır şoförü olan babası acı haberi Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde verdiği molada, oğlunun meslektaşları ve 112 ekiplerinden aldı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Altınsu köyü bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada Özel Harekat Polisi Erhan Konuk (26) şehit düşerken, 1 özel harekat polisi ise yaralanmıştı.
Şehit Erhan Konuk’un (26) şahadet haberi baba Fehmi Konuk’a Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde ulaştı. Bir şirkette tır şoförü olarak çalışan babayı ikametinde bulamayan askeri erkan üyeleri durumu baba Konuk’un çalıştığı şirkete ileterek yardım istedi. Bunun üzerine şirket yetkilileri baba ile irtibata geçerek nerede olduğunu sordu. Her şeyden habersiz olan baba ise Çay ilçesindeki bir dinlenme tesisinde ihtiyaç molası verdiğini söyledi. Bunun üzerine Çay İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevli polisler ile 112 Acil servis görevlileri dinlenme tesisindeki baba Konuk’un yanına giderek acı haberi verdiler. Büyük üzüntü duyan baba Konuk’u yalnız bırakmayan oğlunun meslektaşları acılı babayı teselli etmeye çalıştı. Baba Konuk, haberin ardından polis aracına bindirilerek yaşadıkları yer olan Adana’ya götürülmek üzere yola çıktı. Baba Konuk’un kullandığı tırın ise dinlenme tesisinde bırakıldığı öğrenildi.
ŞEHİTİN CENAZESİ POZANTI'YA GÖTÜRÜLDÜ

Şemdinli’ye bağlı Altınsu köyü kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik devam eden operasyonda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma yaşandı. Çatışmada, özel harekat şubesinde görevli Erhan Konuk şehit oldu, bir polis yaralandı. Konuk’un cenazesi Van’da yapılan törenin ardından memleketi Adana’ya hava yoluyla gönderildi.

Şehidin babası Fehmi, annesi Nuray, kız kardeşleri Emine, Melike Konuk ve nişanlısı Nur Ayaz şehidin naaşını karşılamak için Adana Havalimanı’na geldi.

Şehidin kız kardeşleri güçlükle ayakta dururken, onları kadın polis memurları karşıladı. Şehidin kız kardeşlerinden Emine, kendini karşılayan kadın polisin göğsündeki ağabeyinin fotoğrafını bir süre öpüp daha sonra da eliyle sevdi. Emine Konuk, havalimanına girene kadar zaman zaman ağabeyinin fotoğrafını sevip ağıtlar yaktı.

Anne Nuray Konuk ise yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabilirken, "Oğlum seni böyle mi karşılayacaktık" diye feryat etmesi herkesin yüreğini dağladı. Bir süre sonra da şehidin evlilik hazırlığı yaptığı nişanlısı Nur Ayaz gözyaşları içinde havalimanına gelip içeri girdi. Şehidin naaşını karşılamak için Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, polis müdürleri komutanlar ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Askeri uçukla havalimanına getirilen şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere cenaze aracıyla Pozantı ilçesine götürüldü

 

362 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398