Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam330
Toplam Ziyaret1694819

SÖZLÜ HENÜZ KURTULMADI,YENİDEN YARGILANACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, iki suçtan birinde beraat alırken diğer suçtan ise kendisine verilen 5 yıllık cezanın yeniden görüşülmesine Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan medya kuruluşlarına gönderilen bir haberde Başkan Hüseyin Sözlü’nün Gaziantep İstinaf Mahkemesi tarafından beraat kararı aldığına dair yazıların gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü.

Konuyla ilgili olarak bazı medya kuruluşlarında şu haber dikkat çekti:

“HUKUKÇULAR: BU AYRINTI GÖZDEN KAÇIRILIYOR

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında edimin ifasına fesat karıştırdığı gerekçesiyle verdiği 5 yıllık hapis kararının, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi tarafından bozulması Belediye cephesinde beraat olarak nitelendirildi..

Buna karşılık görüşünü aldığımız hukukçular "5 yıllık hapis cezasının bozulma kararında kesinlikle beraattan söz edilmiyor.." açıklamasını yaptı. Dosyanın iade gerekçesinde, savcılık delillerinin davada değerlendirilmiş olmasına karşın sanık tarafının bu haktan yararlandırılamadığı vurgulandı.

SÖZLÜ'YE TCK 53. MADDE TEHLİKESİ

İstinaf kararının hukuki yorumunda Hüseyin Sözlü açısından büyük bir tehlikeyi içerdiğine de işaret edildi. Buna göre, Gaziantep İstinaf 10.  Ceza Dairesi Türk Ceza Kanunu'nun 53/1-a maddesi uyarınca hak yoksunluğu kararının alınmamış olmasını bir eksiklik  olarak değerlendiriyor.

O madde;

"BELLİ HAKLARI KULLANMAKTAN YOKSUN BIRAKILMA

Madde 53 - (1) Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak;

a) Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten hak mahrumiyetine.." diyor.

Hukukçular, kararının Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüşülüp karara bağlanması halinde, Hüseyin Sözlü'nün siyasi geleceğinin risk altına girebileceğine değindi.

BASIN BÜLTENİNDEKİ BÜYÜK GAF

Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen basın bültenindeki büyük gaf dikkatleri çekti. Bültende "30 Mart 2014 tarihi itibariyle Hüseyin Sözlü’nün ve  bürokratlarının Ceyhan Belediye'sindeki görevinin sona ermesi sebebiyle kesin ve geçici kabulü olmayan bir işte sorumluluğunun olamayacağı ve suçun belediye başkanı tarafından işlenmez suç olduğu.." şeklindeki sözleri için, "Suç İşlenmiş olsa da Ceyhan Belediye Başkanlığı dönemi sona erdiği için atı alan Üsküdar'ı geçti" benzetmesi yapılıyor.”

 

427 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479