Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam59
Toplam Ziyaret1667701

SARIÇAM’DA İFTAR COŞKUSU

Sarıçam Belediyesi, İstanbul’un Fethinin yıl dönümünde Sarıçam Sofulu Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen fetih programının ardından iftar yemeğiyle vatandaşlarla buluştu.

Sofulu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen İstanbul’un Fethi ve İftar Programına Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Karslıoğlu ve Şube Müdürleri, Sarıçam İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, Sofulu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Şahin, Sarıçam Belediyesi Şube Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ardından Mehter Takımının marşları ile başlayan programda Kur’an Tilaveti, ilahi ve şiir dinletileri ile İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü coşku ile kutlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Karslıoğlu ve Sofulu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Şahin’in ardından konuşmasını yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 1453’ün bir çağı kapatıp yeni bir çağ başlatan tarihin önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak ‘Türk ve Dünya tarihinde bir dönüm noktası olan İstanbul'un Fethi'nin 564. yılında gurur ve iftiharla bir aradayız. Bu tarihten itibaren insanlık, hem Türklerin adalet ruhu ile karşılaşmış, hem de Fethi kutlu Peygamberimiz tarafından 'İstanbul elbet feth olunacaktır. Onu feth eden kumandan ne güzel kumandan, onu feth eden asker, ne güzel askerdir.' hadisiyle müjdelenen bu kentle birlikte inançlarımızla doğrudan tanışmıştır. Bu kentin Türklerce sahiplenilmesi Büyük Türk Hakanı 2. Mehmet'i Fatih yapan tarihi bir ülkünün ve milli şuurun ifadesi, Haçlı zihniyeti için ise asla unutamayacakları bir sarsıntının başlangıç noktasıdır. Fetih, yüzyıllardır Türksüz bir Anadolu arayışındaki Batı zihniyetine karşı en kesin cevaptır. Bu toprakları vatan yapan Aziz ecdadımızdan devraldığımız mirasın omuzlarımıza yüklediği görev ağırdır. Ancak bu kutlu vazifeyi yerine getirmek için ihtiyacımız olan cesaret, şanlı tarihimizde mevcuttur. Bilge Kağan'dan Alparslan'a, Osman Gazi'den Fatih'e, Kanuni'den Atatürk'e kadar ülküsünü taşıyan, muhteşem nesillerin kılavuzluğu Aziz Türk Milletine her daim ışık tutacaktır. Bu vesile ile büyük ceddimize ve Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ramazan-ı Şerifinizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.’ dedi.

Başkan Bilal Uludağ’ın konuşmasının ardından 3000 kişi dualar ederek oruçlarını açtılar. İftar yemeği ardından Sarıçam İlçe Müftüsü Bekir Kaplan’ın duaları ile son bulan program güzel görüntülere sahne oldu.

295 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339