Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam121
Toplam Ziyaret1681206

MHP'DE BAHÇELİ USULÜ DEMOKRASİ

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan MHP Adana 12. İl Olağan Kongresinde MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran’ın ‘İl Başkan Adayı’ gösterildiğini bildirdi.

21 Mayıs 2017 Pazar günü yapılacak olan MHP Adana İl başkanlığı kongresinde daha önce aday olduklarını açıklayan Yusuf Kanlı, Mustafa İzgioğlu, Al Uğur Akbaş, Fatih Kürşat Mert, Ahmet Özlü ve Ali Adıbelli’ya karşılık MHP Genel Merkezi tarafından Çukurova İlçe Başkanı olarak Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran aday gösterildi.

Edinilen bilgiye göre, MHP Genel Merkezinin ve Devlet Bahçeli’nin adayı olarak sunulan Sertan Duran’ın rakiplerine ise, adaylıktan vazgeçilmesi istendi. Kongreye tek liste halinde gidileceği bildirildi. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bu iradesine ilk uyan mevcut İl Başkanı Yusuf Baş oldu. Baş yaptığı yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere Genel Merkezimizce alınan karar doğrultusunda 21 Mayıs 2017 tarihinde 39 ilimizde il kongreleri gerçekleştirilecektir. Adana da bu illerden biridir. Genel Merkezimizin tasarrufu, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin onayları ile ilimizde yapılacak olan 12. İl Başkanlığı Olağan Kongresinde Çukurova İlçe Başkanımız Sayın Sertan Duran ‘İl Başkan Adayı’ gösterilmiştir” ifadesine yer verdi.

Baş, devamla “İl başkanlığı kongre sürecinde özellikle son günlerde basında ve sosyal medyada birçok değerlendirmeler yapılırken, zaman zaman teşkilatımızı, mensuplarımızı incitici fitne ifadelere yer verildi. Bunlara asla itibar etmedik, etmeyeceğiz. Bütün içtenliğimle şunu söylüyorum. Genel Merkezimizin, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ortaya koydukları irade benim, bizim, hepimizin iradesidir. Bu iradeye saygıyı hep esas kabul ettik. Biz, dün olduğu gibi bugün de, yarın da biriz ve her zaman bir olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhteşem Türk milliyetçisi Başbuğ Alparslan Türkeş’in izinde, ‘Önce ülkem ve milletim’ ilkesini yaşayan ve yaşatan Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de samimiyetle ve sadakatle emrinde olmaktan onur duymaya devam edeceğim. Sertan Duran arkadaşımızı tebrik ediyor, yapacağımız kongremizin teşkilatımız, mensuplarımız ve Adana’mız  için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

SERTAÇ DURAN, ”EMRİ SADECE DEVLET BAHÇELİ’DEN ALIRIM”

MHP Adana İl Başkan Adayı olarak açıklanan Sertan Duran, saat 14.00’te düzenlediği basın toplantısında, yaptığı konuşmasının sade kendi adına değil, tüm dava arkadaşları adına yaptığını söyledi. Duran,” Ben emri sadece liderimiz Devlet Bahçeli’den alacağımın sözünü şimdiden veriyorum” dedi.

MHP Adana Milletvekili ve MYK Üyesi Muharrem Varlı da konuşmasında, birçok aday arkadaşların genel merkeze gelerek kendilerini anlattığını, tüm ilçe başkanlarının da tek liste ve tek adayla seçime gidilmesini istediklerini ifade ederek, Sertan Duran’ın aday olunmasını Genel Başkanının istediğini kaydetti. Varlı, “Bizde tek aday olması faydalı gördük ve doğru bulduk” diye konuştu.

Toplantıya MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş katılmazken, bazı ilçe başkanları ile daha önce aday olacağını açıklayan Ali Uğur Akbaş ile İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan toplantıda hazır bulundu.

420 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398