Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam169
Toplam Ziyaret1667811

Köylerarası Futbol Turnuvası Haziran’da başlıyor

yetmediğinde hafta içine de müsabaka yerleştirileceği açıklandı. Tertip Komitesinde ise Kenan Küçük, Yuşa Davarcı ve Adem Kasap bulunuyor. Bugüne kadar düzenlenen turnuvalarda başarı ile hizmet veren Dr. Uğur Ünaldı’nın ise görev almadığı görülüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve  Karaisalı Belediyesi 2017 Kızıldağ Yaylası Köylerarası  Futbol Turnuvası oyun ve katılım şartları açıklandı.

Buna göre, Turnuvanın müsabakaları Karaisalı/Kızıldağ Yaylası-Subattığı mevkiinde bulunan “Aytaç Durak Spor Kompleksinde”(Subattığı Arena olarak isimlendirilen statta), 2017 yılı Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak. Bayram tatillerinde tüm bayram günleri boyunca  müsabakalar oynanacak olup, fikstür yetmediğinde hafta içine de müsabaka yerleştirileceği açıklandı.

Tertip Komitesinde ise Kenan Küçük, Yuşa Davarcı ve Adem Kasap bulunuyor. Bugüne kadar düzenlenen turnuvalarda başarı ile hizmet veren Dr. Uğur Ünaldı’nın ise görev almadığı görülüyor.

Şartnamede Turnuvanın isminin “Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi 2017 Kızıldağ Yaylası Köylerarası Futbol Turnuvası” olarak bildirildi.

Ayrıca, Turnuvaya katılacak takımların isimleri, Adana ili;Karaisalı,Aladağ ve Pozantı  ilçesine bağlı köy isimleri olacağı ve Aladağ ve Pozantı ilçesinden katılacak takımların ilçe ismiyle katılabileceği ifade edildi.

İŞTE 35 MADDELİK ŞARTNAME:

 

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE  KARAİSALI BELEDİYESİ
2017 KIZILDAĞ YAYLASI KÖYLERARASI  FUTBOL TURNUVASI  OYUN VE KATILIM ŞARTLARI

  1-)Turnuvanın ismi “Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi 2017 Kızıldağ Yaylası Köylerarası Futbol Turnuvası” olacaktır. 2-)Turnuvanın müsabakaları Karaisalı/Kızıldağ Yaylası-Subattığı mevkiinde bulunan “Aytaç Durak Spor Kompleksinde”(Subattığı Arena olarak isimlendirilen statta), 2017 yılı Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında Cumartesi ve Pazar günleri yapılacaktır. Bayram tatillerinde tüm bayram günleri boyunca  müsabakalar oynanacak olup, fikstür yetmediğinde hafta içine de müsabaka yerleştirilecektir. 3-)Turnuva müsabakalarında profesyonel futbol kurallarının uygulanması esastır. *Ancak Tertip ve Disiplin Komitesi gerek gördüğü durumlarda bu kuralların dışına çıkabilir ve kural değişikliği yada Turnuvaya Özel Kural kararı alabilir.Tartışmalı durumlarda oy çokluğu ile kural ekleyebilir. -Ancak turnuva süresince eklenen yeni kurallar değiştirilemez. *Ön Eleme Müsabakaları 45’er dakikalık iki devre halinde  oynanacak olup uzatma bölümü oynanmayacaktır. Kırmızı kart cezaları turnuva müsabakalarına yansıtılacaktır.Ön Elemede görülen sarı kartlar turnuva müsabakalarında silinecektir. *Ön eleme müsabakaları da dahil her karşılaşmada 4 (dört) oyuncu değişikliğine izin verilecektir. *Müsabakalar;grup müsabakalarında 40’ar dakikadan oluşan 2 devre,eleme müsabakalarında 45’er dakikadan oluşan 2 devre şeklinde oynanacaktır. *Çeyrek ve yarı final müsabakalarında uzatma bölümü oynanmayacaktır. *Bu yıl da (2017) üçüncülük müsabakası gerçekleşmeyecektir. 4-) Turnuvaya katılacak takımların isimleri, Adana ili;Karaisalı,Aladağ ve Pozantı  ilçesine bağlı köy isimleri olacaktır. *Aladağ ve Pozantı ilçemizden katılacak takımlar ilçe ismiyle katılabilirler. 5-) (a)Takımlar, en fazla 22 kişiden oluşan isim listelerinde, ismini koydukları köyde doğan ya da o köyün nüfusuna kayıtlı olan en az 4 oyuncu belirtmek zorundadır. *Listede Başkan, en fazla iki adet Antrenör ve iki adet Taraftar Temsilcisi ve Disiplin Komitesi için önerilen kişinin ismi bulunacak, ulaşılabilir-güncel-telefon numaraları yazılı olacaktır. Aladağ ve Pozantı için bu kural aranmaz(İsmi konulan köyde doğan).Aladağ yada Pozantı doğumlu yada nüfusuna kayıtlı olmaları yeterlidir. *Listesini 22 kişiden az kişi teslim eden takımlar, ön eleme müsabakaları oynandıktan sonra, elenen takımlardan en fazla 2 kişi ( yerli yada yabancı) listesine ilave edebilecektir. Yerli statü boş ise yerliye, yabancı statü hakkı boş ise yabancı statüye Ahmet Başgen’e bilgi vererek ekleme yapabileceklerdir. 

(b) Başkan ve antrenörler yabancı statüde olabilirler.Başkan-antrenör-yardımcı antrenör oyuncu olarak sahada yer alamazlar.
*Ancak 22 kişilik listede isimleri oyuncu olarak belirtilmişse müsabakalarda oyuncu olarak yer alabilirler.

(c) Taraftar Temsilcisi müsabaka sırasında tertip komitesince istenmesi durumunda seyircilerini uyarmakla görevli olacaktır.Taraftar Temsilcisi belirtmeyen takım listeleri kabul edilmeyecektir.Taraftar temsilcilerinden en az biri mutlaka maçlarda hazır bulunacaktır.
*Seyircilerin küfürlü tezahürat ve oyun alanına müdahalelerini engellemek Taraftar Temsilcilerinin görevidir. Engellenemez ise taraftarın her yaptığı olumsuz söz ve davranış için disiplin komitesi ayrı ayrı ceza verecektir. Cezalar en az 250 TL olup her bir kural ihlali için ayrı ayrı olmak üzere en fazla ceza ücreti;başvuru ücreti kadar olacaktır(her müsabaka için).
*Olayların diğer bir müsabaka da devamı halinde ilgili takıma ihraç kararı verilebilir.
*Takdir disiplin komitesinindir. 
(d)Birden fazla listede ismi bulunan oyuncu müsabakaya çıkmışsa oynadığı takımın listesinde sayılacak, diğer listelerden silinecektir.Müsabaya çıkmamışsa beyanı ile istediği listede  kalacak şekilde diğer listelerden silinecektir.Listesinden bu şekilde isim çıkarılanlar onun yerine yeni isim ekleyemezler.
(e) Takımlar 22 kişilik listelerine en fazla 6 yabancı oyuncu (Karaisalı doğumlu yada Karaisalı Nüfusuna Kayıtlı Olmayan)yazabilecek, Aladağ ve Pozantı ilçelerimizden de en fazla 2 oyuncuya yer verebilecektir.(2 Pozantılı,2 Aladağlı ya da 1 Aladağ, 1 Pozantılı şeklinde).Aladağ’dan katılacak takımlar için Pozantı doğumlu yada Pozantı Nüfusuna kayıtlı kişiler yabancı sayılır. Aynı durum Pozantı takımları için de geçerlidir.
Yazılan 6 yabancı oyuncudan hepsi o günkü müsabaka kadrosuna alınabilecek,yada yedek kulübesinde durabilecek.

*Katılım listesinde bulunan diğer oyuncular bir sınırlama olmaksızın kadroda ve sahada yer alabilecektir. Liste tesliminde bu kural çiğnenmişse Tertip Komitesi uygun olmayan ismi listeden çıkarır ve yerine yeni oyuncu eklenemez.

*Aladağ ve Pozantı takımları, Aladağ ve Pozantı doğumlu yada nüfusuna kayıtlı kişiler dışında diledikleri sayıda Karaisalı nüfusuna kayıtlı yada Karaisalı doğumlu oyuncuyu listelerine yazabilirler.(En az 4’er adet kendi ilçelerinden belirtmek şartıyla).Aladağ ve Pozantı takımları en fazla 6  (altı) yabancı oyuncuya listelerinde yer verebilir.(Örnek: Aladağ takımı 12 adet Aladağ doğumlu yada Aladağ nüfusuna kayıtlı kişi yazar,4 Karaisalı doğumlu yada Karaisalı nüfusuna kayıtlı, 6  tane de Aladağlı yada Karaisalılı olmayan kişiyi listeye yazabilir.Aladağ ve Pozantı takımları kendi ilçeleri,Karaisalı ve 6 yabancı dışında Karaisalı takımların yararlandığı 2 tane Aladağ yada Pozantılı hakkından yararlanamazlar.)
(f) Takım listeleri verilirken yerli (isim konulan köy) ve yabancı (Karaisalı dışından-Aladağ-Pozantılı) olan isimler belirtilecektir.
Diğer Karaisalılı oyuncular ( o köyden olması gerekmez) ayrıca belirtilecektir.
Listedeki yanlışlıklar tertip komitesince düzeltilirse silinen ismin yerine yenisi yazılamaz.
(g)Nüfus Cüzdan fotokopileri ve oyunculardan imzalanarak ayrı ayrı alınmış’’futbol oynamamı engelleyici
herhangi bir sağlık problemim yoktur(isim-soyisim-imza)’’ içeren turnuva tertip komitesine yazılmış belgeler
başvuru esnasında teslim edilecektir.
Başvuru dosyasında Takım Listesi,Sorumlular,Taraftar Temsilcileri ve telefonları, nüfus cüzdan fotokopileri ile imzalı sağlık beyanları mutlaka bulunacaktır.Eksik belgesi olanlar listeden silinecektir.18 yaşından küçük oyuncuların imzalı sağlık belgeleri velilerince imzalanmış olmalıdır.

6-)Daha önce Karaisalı İlçesine bağlı olup, Çukurova bölgesine aktarılan köyler ya da köylüler yerli oyuncu statüsünde değerlendirilecektir. Şüphe halinde Tertip Komitesi tüm belgeleri isteme ve karar verme yetkisine sahiptir.Geçtiğimiz yıllarda uyguladığımız anne yada babası ilçemizde doğan yada ilçe nüfusuna kayıtlı oyuncular yerli statüsünde sayılmayıp, yabancı statüsünde sayılacaklardır.

7-)Turnuva başlamadan önce takım sorumlusu tarafından verilen 22 kişilik oyuncu listesi dışında,
liste harici oyuncu oynatan takımlar, süre önemi olmaksızın (müsabaka sona erse bile) tespit edildiği
takdirde 5-0 hükmen mağlup sayılacak ve liste dışı oynayan oyuncu 3 (üç) yıl boyunca Belediyemizin
turnuvalarına katılamayacaktır. 

8-)Kabul edilebilir bir mazereti olmadan (buna tertip komitesi karar verir) müsabakaya çıkmayan takımın
listesinde bulunan oyuncular,başkan, teknik sorumlular ve o isimle oluşturulan takım, Karaisalı Belediyesi’nin düzenlediği turnuvalara en az 1 yıl, en fazla 3 yıl katılamama cezası alırlar.Hiç bir mazeret kabul edilmez
(Başkan izin vermedi,sakatım çok, cezalım çok vb.).
Tertip Komitesi isterse diğer yıl için iki başvuru ücreti karşılığı bu cezayı paraya çevirebilir.
 
9-)Herhangi bir sebepten dolayı ertelenen müsabaka bir sonraki müsabaka günü program öncesinde tekrarlanır.Ertelenen müsabaka,eleme müsabaka ise ve tarih uygun değilse Tertip Komitesinin uygun gördüğü tarih ve saatte (hafta içi olabilir) oynanacaktır. Tertip komitesi bu konuda takımlardan görüş alır ama son kararı yine Tertip Komitesi verir.
Fikstür oluşturulduktan sonraki müsabaka,gün ve saati ancak başka bir müsabakanın gün ve saati ile yer değiştirilebilir.Bu durumda dört takım yöneticisinin de onayı gerekir.

10-)Küfür, rakibin kasıtlı sakatlanmasına sebebiyet veren hareket, hakem ve tertip komitesine sözlü ya da fiili saldırı turnuvadan ihraç sebebidir. Takım ya da oyuncunun veya her ikisinin de ihracına-ihracın süresine-2017 yılı için Disiplin Komitesi, diğer yıllar için para cezası ve ihracın süresine Tertip Komitesi karar verir.

11-)Turnuvaya katılan tüm takımlar Turnuva Disiplin Komitesi ve Turnuva Tertip Komitesi’nin almış olduğu tüm  
kararlara kesin itaat etmekle yükümlüdür.
*Turnuvaya katılım için liste veren tüm takımlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.
*Turnuvanın herhangi bir sebeple yarım kalması durumunda katılan hiçbir takım hak talebinde bulunamaz.
 
12-)Tüm takımlar müsabaka ve antrenman toplarını yanlarında getirmekle yükümlüdürler. Bu kuralın ihlali söz konusu olduğunda birinci ihlalde uyarı,ikinci ihlalde 200 (ikiyüz ) Türk Lirası para cezası,üçüncü ihlalde ise 500 (beşyüz) Türk Lirası ceza verilir.Ceza ödemeleri;verilecek banka hesabına yada Tertip Komitesi Üyelerinden birine bir sonraki müsabaka başlamadan en az 24 saat önce yatırılmadan o takım müsabakaya çıkamaz yada turnuvaya devam edemez.

13-)Müsabaka öncesi ve sonrasında her takımdan 2 kişinin özel reklam köşesinde röportaj verme zorunluluğu  vardır. Bu kuralın birinci kez ihlalinde 100 (yüz), ikinci kez ihlalinde 200 (ikiyüz), üçüncü kez ihlalinde 300 (üçyüz) Türk Lirası ceza verilir. Ceza ödemesi önceki maddede olduğu gibi gerçekleşir.

14-)Tüm oyuncuların TC Kimlik No sunun bulunduğu nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurma zorunluluğu
olup, tertip komitesinin istediği durumlarda nüfus cüzdanlarını vermekle yükümlüdürler. Bu kuralın birinci kez ihlalinde 100 (yüz), ikinci kez ihlalinde 200 (ikiyüz), üçüncü kez ihlalinde 300 (üçyüz) Türk Lirası ceza verilir. Ceza ödemesi verilecek banka hesabına yatmadan o takım müsabakaya çıkamaz yada turnuvaya devam edemez.

15-) Yedek Kulübesinde tüm yedek oyuncular BİP giymek zorundadır.Yönetici ve antrenörler giymeyebilirler.
Forma renkleri aynı veya benzer olma durumlarında müsabaka hakeminin isteği ile müsabakada listede ismi önce yazılı takım müsabakada BİP giymek zorundadır.
Bu kuralın birinci kez ihlalinde uyarı, ikinci kez ihlalinde 200 (ikiyüz), üçüncü kez ihlalinde 300 (üçyüz) Türk Lirası ceza verilir. Ceza ödemesi verilecek banka hesabına yatmadan o takım müsabaya çıkamaz yada turnuvaya devam edemez.


16-)Müsabaka alanı içerisine turnuvaya sponsor firmaların afiş ve pankartları asılabilir, fakat Ana Sponsorun
pankart yada afiş boyutundan büyük olamaz. Takımlar,Tertip Komitesinden izin almadan saha içerisine bayrak,flama yada sözlü-resimli afiş asıp müsabakaya çıkamazlar.
Bu kuralın birinci kez ihlalinde 100 (yüz), ikinci kez ihlalinde 200 (ikiyüz), üçüncü kez ihlalinde 300 (üçyüz) Türk Lirası ceza verilir.Ceza ödemesi verilecek banka hesabına yatmadan o takım müsabaya çıkamaz yada turnuvaya devam edemez.

17-)
(a)Müsabaka önce ve devre arasında sesli ve kulağa hoş gelecek şekilde sponsor olan firmaların reklam
anonsları yapılacaktır.
(b)Reklam anonsları sadece sponsor olan firmalara uygulanacaktır.
(c)Sponsor Firmaların (varsa) reklam müziği ya da sloganı kullanılacaktır.

18-)Müsabaka esnasında yaralanan ya da hastalanan oyuncunun hastaneye nakli ve tedavi giderleri kendi veya takımı tarafından karşılanacaktır.Tertip Komitesinin böyle bir sorumluluğu yoktur.

19-)Müsabakaların başlamasından Final Müsabakasına kadar Aytaç Durak Spor Tesisleri Subattığı Arena Stadında  özel müsabaka yapılmak istenirse izin alınması şarttır, aksi durumda her iki takımında 3 puanı silinecektir.
Gelecek yıllar içinde turnuvalardan 1 ile 3 yıl arası ihraç cezası verilebilir.

20-)İki müsabakada üst üste sarı kart gören oyuncu 1 müsabaka oynamama cezası alacaktır. Toplamda üç sarı karta bir müsabaka oynamama cezası verilecektir. Cezalar final müsabakası da dahil uygulanacaktır.
Oyun gereği görülen direkt kırmızı kartlarda ceza iki müsabakadır.
*Oyun gereği olmayan( kasıt-küfür-kavga) direkt kırmızı kartların cezası, Tertip Komitesinin tedbirli olarak sevki, oluşturulacak ve turnuva başlamadan ilan edilecek olan Disiplin Komitesince verilecektir.
Cezalı olan oyuncunun cezası Oynanan Müsabakalarda çekilmiş sayılır.
*Ertelenen yada rakibi sahaya çıkmayan takımın cezası yada cezalı oyuncusu cezasını çekmiş sayılmaz. Aynı şekilde ceza sınırındaki oyuncu Ertelenen Müsabakada ceza sınırından uzaklaşmış sayılmaz.
    
21-)Herhangi bir yerde, diğer takımı veya oyuncularını aşağılayıcı, tahrik içerikli yazı veya sözlü davranışlarda
bulunulması halinde turnuvadan ihraç cezası Tertip Komitesinin önerisi ve Disiplin Komitesinin kararı ile verilebilecektir.

22-)Karaisalılılar Derneğinin Facebook Sayfası yada Yeni Açılacak Turnuva Sosyal Medya Hesabından yapılan duyurular, takım ya da kişilere tebligat sayılacaktır.

23-)Turnuvadan ihraç edilen takım ve oyuncular herhangi bir hak ya da para talebinde bulunamazlar.

24-)Herhangi bir iddiası bulunmayan takımlar, tertip komitesinden izin alarak Jübile Karşılaşması
      yapabilirler, fakat 5-0 hükmen mağlup olmuş sayılırlar ve puan durumuna bu şekilde işlenir.

25-)Turnuvanın Grup Müsabakalarında puan eşitliği durumunda,2’li , 3’lü ve 4’lü averaj sistemi
uygulanacaktır.2’li averajda eşitlik olması durumunda ise Play-Off  müsabakası oynanacaktır.
(bu kural takımların her ikisinin de üst tura çıkması durumunda uygulanmaz).
*Bu durum son müsabakalarını yapan iki takım arasında gerçekleşirse, müsabakadan hemen sonra yapılacak penaltı atışları üst tura çıkan takımı belirler).
İkili-üçlü yada dörtlü averajda eşitlik olması halinde genel averaja bakılır.

26-)Turnuvada sarı kart veya oyun gereği görülen kırmızı kart cezaları dışında tüm ihraç ve para cezaları oluşturulacak DİSİPLİN KURULUNCA verilecektir.
Disiplin Kurulu bir önceki sezon en az çeyrek final oynayan ve bu yıl da turnuva için başvuran en fazla 8 takımın birer isim vermesi ile oluşturulacaktır.
Tartışmalı durumlarda cezaları bu kurul verecek, kurulun koordinasyonunu tertip komitesi sağlayacaktır. Disiplin kurulunun aldığı kararlarda oy çokluğu aranacak, eşitlik halinde ağır olan ceza geçerli sayılacaktır. 
27-)Müsabaka esnasında takımların listelerinde bulunmayan hiç kimse oyun alanında yer alamaz. Bu kuralın birinci kere ihlalinde ilgili takıma ihtar verilir.İkinci kez (ayın takımın diğer bir maçında da olabilir) tekrarında ilgili takıma 200 Türk Lirası, üçüncü kez tekrarında 300 Türk Lirası para cezası verilir.
Kişi oyuna dahil edilmişse hükmen yenik sayılır. Ceza ödemesi verilecek banka hesabına yatmadan o takım müsabaya çıkamaz yada turnuvaya devam edemez.

28-)Müsabakalara Turnuva Tertip Komitesinden izin almadan pankart, afiş vb.nesnelerle çıkılamaz.
Bu kuralın ihlalinde takımlara gereken cezayı Disiplin Kurulu verir. Ceza ödemesi verilecek banka hesabına yatmadan o takım müsabaya çıkamaz yada turnuvaya devam edemez.

29-)Turnuvaya başvuru yapan ilk 20 takım katılabilecek, başvurunun fazla yapılması halinde
 geçen yılki (2016)  başvuran ve cezası olmayan grubunu ilk dört sırada bitiren takımlara öncelik verilecektir.
Aladağ ve Pozantı’dan katılacak takımlar da ön eleme oynayacaktır.
*İlk kez bu yıl başvuran ve geçen yıl grubunda sonuncu olan takımlar play-off’a tabidirler.
Bu kural başvuran takımların çoğunluğunun isteği ile kura şeklinde de olabilir.

30-)Tertip Komitesi maddi olarak herhangi bir ödül vermeyi taahhüt etmemektedir. Şampiyonluk kupası,ikincilik kupası verilecektir.İsteyen sponsorlar ve kişiler Tertip Komitesinden izin alarak ödül verebilecektir.

31-)Turnuvaya katılan takımlar katılım ücreti olarak 1500 (binbeşyüz) Türk Lirasını  takım listesi tesliminde ödeyeceklerdir. Ücret ödenmeden başvuru kabul edilmeyecektir.
Başvurular 19 Mayıs 2017 günü mesai bitimine kadar tertip komitesi üyesi Yuşa DAVARCI ve Ahmet BAŞGEN’e yapılacaktır.
Kura Çekimi ;Play-Off durumuna göre 21 Mayıs 2017 günü, play-off müsabakaları 27- 28 Mayıs ve 03-04 Haziran tarihlerinde Adana-Karaisalı yada Salbaş Stadında yapılacaktır.
Başvuru esnasında alınan ücretlerden, turnuvaya katılım hakkını kaybeden takımlara 750 Türk Lirası iade edilecektir.
32-)
(a)Takım sorumlusuna turnuva şartnamesini imza karşılığında teslim edilecek ve takım sorumlusu
bu şartları oyuncularına ve taraftarlarına anlatmakla yükümlü olacaktır.
(b)Takımların müsabakadan önce verilen esame listesinden listeyi yazıp imzayı atan yöneticisi sorumludur.
Listeler en geç müsabakalarının başlamasına yarım saat kala anons görevlisine teslim edilecektir.
Bu kuralın birinci kez ihlalinde uyarı, ikinci kez ihlalinde 200 (ikiyüz), üçüncü kez ihlalinde 300 (üçyüz) Türk Lirası ceza verilir. Ceza ödemesi verilecek banka hesabına yatmadan o takım müsabaya çıkamaz yada turnuvaya devam edemez.

(c) Turnuvaya reklam veren sponsorlar reklam sebebiyle herhangi bir kurumca verilecek cezayı kendileri ödeyeceklerdir. 
(d)Cezalar takımın diğer müsabakasından en fazla 48 saat önce açıklanmak zorundadır. 
(e)Tertip Komitesi ya da Disiplin Komitesi sebep belirtmeksizin istediği anda istediği takımı ve oyuncuyu turnuva dışına çıkarabilir. Oyuncu ve takımlara para ya da belli maçlarda oynamama cezası verebilir.
Takım ve oyuncular hiçbir hak talep edemezler. 
(f)Tertip Komitesinin verdiği kararlara itiraz,oluşturulacak Disiplin Komitesine yazılı olarak ve 100( yüz) Türk Lirası bağış karşılığı yapılacaktır.Disiplin Komitesi tüm itirazları en geç 48 saat içinde sonuca bağlamakla yükümlüdür. Disiplin Komitesinin verdiği kararlar kesindir.Tertip Komitesi bu kararı uygulamakla mükelleftir. 
(g)Tertip Komitesi ve Disiplin Komitesi kararları oy çokluğu ile karara bağlanacak, oybirliği aranmayacaktır. Oyların eşitliği halinde ağır olan ceza geçerli sayılacaktır. 
(h)Turnuvada mücadele edecek takımlarda başkan ve takım hocasının disiplini sağlayabilmesine yardımcı olması amacıyla; turnuva esnasında yada turnuvanın final müsabakası başladığı ana kadar olan zaman dilimi içerisinde herhangi bir takımın başkanı, antrenörü yada antrenör yardımcısının en az ikisinin dilekçe ile başvurması halinde takım listelerinde bulunan oyuncu yada oyuncuları için Tertip Komitesi 1(bir) yıldan 3 (üç) yıla kadar (üç yıl dahil) turnuvalardan men cezası verebilir. 
33-)Bu şartnamede belirtilmeyen ve daha sonra ortaya çıkabilecek anlaşmazlık durumlarında kararı Tertip Komitesi verecek olup, Tertip Komitesinin kararına itiraz Disiplin Komitesine 100 Türk Lirası bağış karşılığı yazılı olarak yapılacaktır.Disiplin Komitesi tüm karalarda son merciidir. 
34-)2018 yılında turnuva 16 takımlı hale getirilecek olup, 2017 yılından itibaren gruplarda ilk üç sırayı alan takımlar direkt katılacak, diğer kalan 4 takım için play-off uygulanacaktır. 
35-) 2018 yılından itibaren listelerde oyuncular, bir önceki yıl oynadıkları takımı değiştirmek zorunda kalırsa, yabancı ise 200 TL, yerli ise 400 TL ücret ödemek zorundadır.
Bu ücretin %50’si ayrıldığı takıma, %50’si Tertip Komitesine ödeyecektir.
Ancak,bir önceki yıl listesinde yer aldığı takım,turnuvaya katılmaz ise bu ücret söz konusu değildir.

TERTİP KOMİTESİ HEYETİ  
 
 
415 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339