Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam847
Toplam Ziyaret1681054

BAĞIMSIZ TÜRK DEVLETLERİ BAYRAKLARI ETEKLİ’ DE DALGALANIYOR

Oğuz Adem Selçuk, “Türklük adına bir kara sevdam idi. Birlikte bunu gerçekleştirdik. Öyle sanıyorum ki, bu projemiz Türkiye’de ve hatta Türk Dünyasında bir ilktir” dedi.



Toros Yörükleri Derneği Başkanı Oğuz Adem Selçuk, geçen Pazar günü Etekli Köyünde 7 bağımsız Türk devletlerinin dalgalandırdıklarını söyledi.

Selçuk, etkinliğin bir değerlendirmesini sitemize yaparak, “30 Nisan 2017 günü, Karaisalı İlçemizin Etekli Köyünde “Bağımsız Türk Devletleri Bayraklarının Göndere Çekilmesi” etkinliğimiz vardı. Muhteşem bir kalabalık ile açılışımızı gerçekleştirdik. Katılan herkese ayrı ayrı ve çok çok teşekkür ediyorum. Varlıklarıyla sevdamızı taçlandırdılar” dedi. 

Bağımsız Türk Devletlerinin bayraklarının bir arada göndere çekilmesi, birlikte dalgalanması ve bunun da Etekli Köyünde gerçekleştirilmesinin kendisinin bir büyük hayali dolduğunu ifade eden Oğuz Adem Selçuk, “Türklük adına bir kara sevdam idi. Birlikte bunu gerçekleştirdik. Öyle sanıyorum ki, bu projemiz Türkiye’de ve hatta Türk Dünyasında bir ilktir. Türklük adına atılmış küçük bir adımdır belki ama yankısı yıllarca sürecek bir adımdır. Bunu küçümseyenler olabilir, bu onların hasedi veya hazımsızlığıdır ve benim sevdamı zerrece olumsuz yönde etkilemez. Türklük, Tanrı’nın bana bir armağanıdır. Bu yolda yapabileceğim her hizmet, benim hikâyeme yazılmış bir onur belgesidir” dedi. 

Bayrak direklerinin yükseldiği platformun, 9 metre uzunluğunda, 50 cm genişlikte ve 80 cm yükseklikte bir beton bloktan yapıldığını kaydeden Selçuk, “7 adet direğin hepsi aynı boyda ve yedi adet bayrağın hepsi de aynı boyuttadır. Yani yedi ikiz kardeş gibi düşündüm Türk Devletlerini… Türkiye Cumhuriyeti bayrağının direğinin daha yüksek olması ya da bayrağımızın boyutunun daha büyük olması doğrultusunda yapıcı eleştiriler aldım ama kardeşlik anlayışı ile bu eleştirilere sıcak bakmadım. Kimsenin kimseye ağabeylik yapamayacağı anlayışı ile tam bir kardeşlik ve eşitlik hukuku içinde olsun istedim herşey… Her direğin önüne o Türk devletinin mermerden künyesini yazdırdım ve sıralaması da,  devletlerin kuruluş tarihlerine göre yapıldı” diye konuştu. 

Selçuk şunları söyledi:

“Böyle bir platform yaptırmaktaki amacım, Türk Birliği düşüncesinin hayata geçirilmesi yolunda insanlarımız arasında bir bilinç ve bir algı oluşturmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mermer levhaya yazdırdığım “Türk Birliğine inanıyorum. Ben görmesem de dünyaya onun hayali ile gözlerimi kapatacağım” sözleri ile Turan İdealinin yeni anlayışını insanlarımıza ulaştırabileceğimizi düşünmekteyim.  Platformun sağ köşesinde büyük puntolarla “Ne Mutlu Türküm Diyene!” vecizesi, sol köşesinde çoktandır bize kullandırılmayan ve unutturulmaya çalışılan gençliğimizin sloganını yazdırdım: “ Tanrı Türkü Korusun!”

“Güneşli bir günde yurdunu, milletini seven, Türklüğün töresine, gelenek ve göreneklerine bağlı aydınlık yüzlü güzel insanlarla güzel bir Pazar günü geçirdik Torosların eteğindeki Etekli köyünde diyen Selçuk sözlerini şöyle tamamladı:  

“Gerek Adana merkezinde yaşayan ve gerekse farklı coğrafyalardan Etekli Köyümüze gelerek köyümüzü tanıyan ve çektikleri resimlerle köyümüzü tanıtan değerli dostlarla birlikte olmak çok güzeldi, gurur vericiydi. Etekli Köyü ile Türk Dünyası arasında bir kültür köprüsü kurmak, yöremizin adını Türk Dünyasına duyurmak bir başarıydı.”

600 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704