Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam744
Toplam Ziyaret1682731

TÜMER, “KÖYLER SADECE KAĞIT ÜZERİNDE MAHALLE STATÜSÜ ALDI"

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, köylerin Bütünşehir yasası nedeniyle hizmetleri Büyükşehir Belediyesi'nden almak zorunda olduğunu ancak özellikle zor coğrafyalarda hizmetten eser bulunmadığını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve ilçe yöneticileriyle birlikte vatandaşlara ve  Kaymakamı Taner Tengir’e de nezaket ziyaretinde bulundu.

Türkiye'nin güvenli geleceği için tek bir hayır tercihine bile ihtiyaç olduğunu vurgulayan Tümer, Pozantı'da esnaf, vatandaş ve sanayicileri sandığa çağırdı. Pozantı Sanayi Sitesi’ndeki esnafı tek tek gezen Tümer, vatandaşın tüm problemleri bitmiş gibi hareket eden iktidarın başkanlık sistemi dayatmasına izin vermeyeceklerini kaydetti. Sanayicinin, esnafın ekonomik kriz yaşadığını ifade eden Tümer, işçi, emekli ve memurun evini geçindiremediğini, işsizliğin önünün alınamadığını vurguladı.
Çocukların gelecek kaygısı yaşamadığı, özgürlüklerinin tek kişinin inisiyatifine bırakılmadığı bir Türkiye için yollara düştüklerini dile getiren Tümer, gecenin ilerleyen saatlerinde Pozantı Ömerli köyüne gitti. 
Köylerin Bütünşehir yasası nedeniyle hizmetleri Büyükşehir Belediyesi'nden almak zorunda olduğunu ancak özellikle zor coğrafyalarda hizmetten eser bulunmadığını söyleyen Tümer, “Köyler sadece kağıt üzerinde mahalle statüsü aldı. Ancak Adana’nın Gazipaşa Mahallesiyle Pozantı’nın Ömerli köyünü karşılaştırın. Köylülerin kaderine terk edilmesine hep birlikte hayır diyoruz. Atatürk'ün dediği gibi köylü milletin efendisidir. Ne yazık ki günümüzde tarım ve hayvancılığı ayakta tutan köylü tüm problemleri en fazla yaşayan kesimdir. Ömerli'de olduğu gibi köylerin neredeyse tamamında yol sorunu var” diye konuştu.

Tümer, çalışmalarına Saimbeyli ve Feke ilçelerinde devam edecek. 

 

258 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398