Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam213
Toplam Ziyaret1667855

ESKİ KOTLARDAN YENİ KIYAFETLER

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tekstil ve Moda Kulübü öğrencileri çevreye duyarlılık farkındalığı yaratmak adına önemli bir sergiye imza attı


Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri atıl haldeki kıyafetleri geri dönüşüme kazandırarak yeniden bu kumaşlardan elbise tasarladı. Tasarlanan kıyafetler ise üniversite içerisinde sergilendi.

Denim ya da Blue Jean bir diğer ismiyle kot olarak bilinen pamuk, polyester, naylon, viskon, lycra gibi ipliklerden üretilen ve atıl durumda olan eski kumaşları çöpe atmaktan kurtaran öğrenciler bu kumaşları yeniden elden geçirerek tasarladıkları kıyafetlerden oluşan geri dönüşüm sergisi açtı.

“KULLANILMAYAN KIYAFETLER YENİLENEREK GİYİLEBİLİR.”

ÇÜ Tekstil ve Moda Kulübü Başkanı 3. Sınıf öğrencisi Gizem Aslanyürek, yaptığı açıklamada amaçlarının kullanılmayan kıyafetleri atılmadan yeniden canlandırmak olduğunu söyledi. Denim projesini uygulayıp eskikot ve ceketleri yenileyerek giyilecek hale getirdiklerini ifade eden Kulüp Başkanı Aslanyürek sözlerine şöyle devam etti:

“Yaklaşık olarak 110 üyemiz var. Çoğu Güzel Sanatlar Tekstil ve Moda Tasarımında okuyan öğrenciler. Farklı Fakültelerden de moda tasarımı ve tekstile ilgi duyan öğrenci arkadaşlarımız ile kullanılmayan kıyafetleri yeniden canlandırarak hiçbir kumaşın atılmamasıtaraftarıyız.”

TEKNİĞİ ÖĞRENİP UYGULADILAR

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Kafeteryası önünde gerçekleşen “Denim Kıyafetler Sergisi”, öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle izlenirken, Kulüp Danışmanı Öğretim Görevlisi Dr. Özlem Uslu,  yaptığı açıklamada, “İki yıldır aktif halde defile, sergi veworkshoplar yapıyoruz. Bu sergide de öğrencilerimiz geri dönüşüme atılan kıyafetleri toparlayıp giyilecek hale getirdi.Öğrencilerimiz öğretim görevlisi Hande Bilvar’ın dersinde kıyafetleri hangi teknikle yapacaklarını öğrenip uygulamaya geçtiler.Bu bakımdan sürdürülebilirlik projesinin öğrencilerin eğitimi açısından çok önemli.”dedi.

Yemekhane önünde sergilenen kıyafetler öğrenciler, akademisyenler ve idari personel tarafından incelenerek beğeni kazandı.

385 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339