Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam221
Toplam Ziyaret1667863

MERAL SOYLU RESİM SERGİSİ'NDEN...

Bir de tarlada/bahçede çalışan/emekçi kadınları işlemiş. Kazılmış toprak, yanındaki yeşillikler, ağaçlar canlı bir biçimde resmedilmiş.(HABER:M. Demirel Babacanoğlu


Ressam Meral Soylu Adana Çimento Sanayi Sanat Galerisi’nde 17.03.2017 günü resimlerini sergiledi.

Sergiyi sanatseverler izlediler.

Soylu, Niğde doğumlu, Niğde Ticaret Lisesi’ni bitirdi. Selçuk Güner, Veysel Kubat, Murat Özbakıcı adlı ressamlar atölyesinden mezun oldu. Sıcak renkleri seviyor, geleneksel yapılara ilgi gösteriyor. Sürekli resim düşünüyor, resim çalışıyor; oya kanaviçe işler gibi resimlerini betimliyor.

Bir meydanda, bir alanda, bir yerde toplanmış insanları değişik görüntülerle simetrik bir biçimde tuvale yerleştiriyor. Sanki bu insanlar bir şey bekliyorlar, bir umudun, biri işin peşinde gibi.

Bir çay kenarında yer almış bir yerleşim birimini betimlemiş. Evler yeşillikler, yeşil ağaçlar içinde görüntüsel bir biçimde yer alıyor. Çay akıyor, insanlar, bitkiler yararlanıyor.

Özel Bey, Emekli Albay, Tevfik bey üçü bir araya gelmişler, kırmızı rengin tonlarıyla betimlenen tabloyu konuşuyorlar. Tabloda askerler var. Süngü takmışlar yakın savaş konumundalar.

Geleneksel figürlere önemle yer veriyor.

Bir evde, üç yaşlı bay kerevete oturmuşlar, konuşuyorlar, biri de gazete okuyor, meraklı görünüşleriyle tasvir edilmişler.

Bir çadırın önü, çıkrık kurulmuş, komşular gelmişler, söyleşiyorlar, hem de yaşlı kadın iplik eğiriyor. Bir de tarlada/bahçede çalışan/emekçi kadınları işlemiş. Kazılmış toprak, yanındaki yeşillikler, ağaçlar canlı bir biçimde resmedilmiş.

Ressamı bir topluluk tablosu önünde görüyorsunuz. Canlı bir işlevi yerine getiriyor. Bu tablo diğerlerine pek benzemiyor. Topluluk ikiye ayrılmış, ortalarından yol geçiyor gibi…

381 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339