Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam559
Toplam Ziyaret1682546

İnce: “Binali Yıldırım evimizin neşesi”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Adana’da binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği mitinglerinde iktidara yüklendi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yanıt verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, önceki gün Adana’nın Sarıçam, Çukurova ve İmamoğlu ilçelerinde art arda üç miting gerçekleştirdi. Partili, partisiz binlerce yurttaşın coşkulu katılımıyla gerçekleştirilen mitingler, ‘16 Nisan Referandumu’ndan çıkacak HAYIR’lı sonucun adeta habercisiydi.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SORUNLARI ÇÖZMÜYOR”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, ilçe başkanları ve belediye başkanlarının da katıldığı mitinglerde, Muharrem İnce, neden HAYIR denilmesi gerektiğini çarpıcı örneklerle anlattı.

Anayasa değişikliği teklifindeki 18 maddenin hiçbirinde ekonomiden, terörle mücadeleden, emeklinin maaşından, gençlere nasıl iş bulunacağından söz edilmediğini kaydeden İnce, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan sözlere de sert tepki gösterdi.

“ATATÜRK TEK ADAM DEĞİLDİ”

İnce, “Atatürk tek adam değildi. Meclisteydi yetki. Yetki Atatürk’te değildi. Başkomutanlık yetkisini bile Atatürk’e zorla verdi Meclis. Üç ay, üç ay verdi. Atatürk’ün geçirdiği pek çok karar Meclisten zor geçmiştir. Atatürk’e karşı diretmiştir Meclis, muhalefet etmiştir. Herkes konuşmuştur orada” dedi.

“SEN NİYE ÜSTÜNE ALINIYORSUN?”

Başbakan Binali Yıldırım’ın Çanakkale’de “Çanakkale geçilmez dediler ama geçtik” dediğini belirten İnce, “Çanakkale geçilmezi atalarımız, dedelerimiz ‘Kanla geçemezsin’ dedi. İngilizlere, Fransızlara söyledi Binali Yıldırım! Sen niye üstüne alınıyorsun ki? Sen ‘Köprüden geçiyoruz’ diyorsun da kardeşim, köprüden de Dolar’la, Euro’yla geçiyoruz, sana kanla geçemezsin dediler” diye konuştu.

“BİNALİ YILDIRIM GİTMESİN DİYE HAYIR OYU VERECEĞİM”

İnce, Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı konuşmalardan örnekler vererek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Binali Yıldırım evimizin neşesi. ‘Evet’ çıkarsa Başbakan olmayacak, Binali Yıldırım gidecek. Ben Binali Yıldırım’ın gitmesini istemiyorum. Onun için HAYIR oyu vereceğim.”

“İTAAT ETME, İTİRAZ ET”

Başbakan Yıldırım’ın gençlere “İtaat et, rahat et” şeklindeki hitabını da anımsatan İnce, “Benim gençlere tavsiyem itaat etmeyin. Dünyayı itaat edenler değil, itiraz edenler değiştirir. Dadaloğlu itaat etti mi? Köroğlu Bolubeyi’ne itaat etti mi? Halide Edip itaat etti mi? Sütçü İmam itaat etti mi? Atatürk itaat etti mi? Biz de etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“HELİKOPTERLE BOŞALTILMIŞ KANDİL’E İNERLERSE ŞAŞIRMAYIN “

Siyasal iktidarın referandumdan HAYIR çıkmaması için her yolu deneyebileceğini belirten İnce, şöyle devam etti:

“Yakında bir sahte kahramanlık bekliyorum. Hollanda’dan mağduriyet çıkaramadılar, şimdi bir sahte kahramanlık bekliyorum. ‘Ne olabilir’ diye düşünüyorum. PKK Kandil’i boşalttı. Şu anda PKK Sincar’da. Seçim de yakın. Kandil’de hiç PKK’lı yok. Helikopterle Kandil’e inerlerse şaşırmayın. Sahte kahramanlık. Türkiye rezil olmuş önemli değil onlar için, önemli olan evet oyu çıksın.”

“TEK ADAM FUTBOLUN DA BAŞI OLACAK”

Anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesi halinde tek adamlık rejiminin yaşama geçeceğinin altını çizen Muharrem İnce, “Tek adam yasamanın başı, yürütmenin başı, devletin başı, milletin başı, partinin başı olacak. Her şey olacak. Futbolun da başı olacak. Futbol deyince aklıma geldi. Geçenlerde futbolun tam ortasına siyaseti soktular. Orada birisi vardı yadırgadığım. O kimdi biliyor musunuz? Bir zamanlar onun babasını telefonda ağlatmıştı hatırladınız mı? Babasını ağlatmıştı. Gitti babasını ağlatan adama yalakalık yaptı. Ne için? Para için. Yazıklar olsun sizin paranıza. Bir insanın hayatta en dayanamayacağı şey babasının ağlatılması. Bir insan şöyle düşünmelidir; Al paranı başına çal, babamı ağlatanın anasını ağlatırım diyeceksin” ifadelerini kullandı.

BOZDAĞ’A FETÖ YANITI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “FETÖ’yü yargıya CHP yerleştirdi” şeklindeki sözlerine de yanıt veren İnce, miting alanında başı kapalı, açık kadınların olduğunu, hepsinin başının üstünde yer taşıdığını belirtti. Başı açık kadınların cenazede, camide Kur’an okunurken, mevlitte, türbede başını kapattığını dile getiren İnce şunları söyledi:

“Bekir Bozdağ geçen gün ‘FETÖ’yü yargıya CHP yerleştirdi’ demiş. Türkiye’nin yasaklar sorunu var. Yolsuzluk sorunu var, yoksulluk sorunu var ya… Yüzsüzlük sorunu çıktı şimdi, yüzsüzlük. Bekir Bozdağ’a Adana’dan sesleniyorum. AKP’nin parlamentoda başı açık kadın milletvekillerinin bir fotoğrafları var. FETÖ’yle Pensilvanya’da. Başları kapalı. Bekir Bozdağ’a sorum bir tane: Pensilvanya türbe mi, cami mi? Ne işiniz vardı Pensilvanya’da başınızı kapattınız?”

235 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398