Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam520
Toplam Ziyaret1668162

“ATATÜRK'ÜN KURDUĞU GAZİ ORDUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ”

ASKERİ OKULLARIN VE ASKERİ HASTANELERİN KAPATILMASINA KARŞI “NÖBET BİZDE” EYLEMİ DEVAM EDİYOR




 Cumhuriyet Kadınları Derneği Seyhan Şubesi tarafından düzenlenen "Nöbet Bizde" etkinliğinde “Atatürk'ün kurduğu Gazi Ordumuza sahip çıkıyoruz” diye haykırıldı.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinlikte basın açıklaması yapan Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Adana Şube Başkanı Emekli Albay Süleyman Sırrı Saraçoğlu, “Hepimizin bildiği gibi ordumuz, yurt içinde bölücü terör örgütü PKK ve işbirlikçisi diğer terör örgütleriyle, yurt dışında ise IŞİD başta olmak üzere Suriye ve ırak’ta yurdumuz için tehdit oluşturan birçok unsurla savaş halindedir. Tarihi zafer ve kahramanlıklarla dolu şanlı ordumuz her zaman, bizler ve dostlarımız için güven ve gurur kaynağı, düşmanlarımız için ise korkulu rüya, kabus olmuştur. Ordumuzun bu denli güçlü olması tabii ki iyi eğitim almış subay ve astsubayları ile uzman er ve erbaşları sayesindedir. Bugün bu kahraman subay ve astsubaylarımızın yetiştirildiği lise ve üniversite dengindeki askeri okullar 15 temmuz darbe girişimi sonrasında oluşan ortamda alınan aceleci kararlarla kapatılmış, adeta bu hain darbe girişiminden Türkiye Cumhuriyeti ordusu sorumlu tutulmaya çalışılmıştır. Şunu iyi bilmeliyiz ki; o gece o hain plan başarısızlığa uğramışsa, bunda en büyük pay ordumuz içerisindeki Atatürkçü subay ve astsubaylarımızındır.

Bugün, 15 temmuz darbe girişiminden ve silahlı FETÖ terör örgütüne üye olmaktan toplam 50 bin’e yakın kişi yargılanmaktadır. 4 bin civarında hakim ve savcı, hemen hemen tüm üniversitelerden birçok akademisyen, binlerce polis, öğretmen ve içerisinde valilerin, kaymakamların da olduğu onbinlerce kişinin de kamudaki görevlerine son verilmiştir” dedi.

Sözleri sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Askeri okullar kapatılamaz”, “Ordu millet el ele tam bağımsız Türkiye” sloganlarıyla kesilen Saraçoğlu, “Nasıl ki bu kişilerin eğitim aldığı kurumların kapatılması mantık dışı bir uygulamaysa, askeri okullarımızın kapatılmasının da mantıkla izahı mümkün değildir. Asıl kapatılması gereken yerler bu kişilerin mensubu olduğu tekke ve zaviyeler ile tarikatlardır. Kara ve hava harp okulları Aatatürk’ ün Harbiye’ye giriş tarihi olan 13 Martta eğitimlerine başlamıştır. Sıra deniz harp okulu ile askeri liseler ile Gülhane Askeri Tıp Akademisinin açılmasındadır. Ayrıca tüm askeri hastanelerde tekrar açılmalıdır. Türkiye cumhuriyeti ordusu şuan gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında savaş halindedir ve savaşan bir ordunun okulları ve askeri hastaneleri kapalı kalamaz. Bu çerçevede; TSK’lerinin emir komuta yapısının değiştirilmesi, askeri okulların kapatılması, jandarma ve sahil güvenlik komutanlıklarının içişleri bakanlığına bağlanması, yüksek askeri şuranın yapısının değiştirilmesi, GATA ve askeri hastanelerin sağlık bakanlığına bağlanması ile ilgili kararların yeniden gözden geçirilerek, gerekli düzeltmelerin yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

KAPLAN, “HAYIR DİYORUZ”

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan da konuşmasında, “15 yıldır birlikte çalışan ve ne istediler de vermedik diyen,”beraber yürüdük bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda” şarkıları söyleyen, devletin her kademesinde görev verenler bugün 15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimini bahane ederek askeri okulları ve askeri hastaneleri kapatarak milleti ordusuz bırakmak istiyorlar. Hayır diyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerine kumpas kurarak askerin itibarını düşüren, Silivri’de tutsak alanlar Ergenekon’un savcısıyım diyenler, askeri okullara düz liselerden öğrenci alıp, sınav kazanan öğrencileri baskıyla okullardan uzaklaştıranlar, askeri okulları ve askeri hastaneleri kapatarak milleti ordusuz bırakmak istiyorlar. Hayır diyoruz” dedi.

Teröre karşı mücadele den orduya, polise ve koruculara sahip çıktıklarını ifade eden Kaplan, “Ordusuz milletler ayaklar altında kalır. Buna izin vermeyeceğiz. Türk Milleti asla ordusuz bırakılamaz. Hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

Emekli Kurmay Albay Ali Maralcan da yaptığı kısa konuşmada Atatürk’ün İzmir’e giderek çiçekler açtırdığını anlattı. Maralcan daha sonra “İzmir Marşı”nı toplantıya katılanlara hep bir ağızdan söyletti.

HER CUMARTESİ NÖBETE DEVAM EDİLECEK

Basın açıklamasının ardından  askeri okulların ve askeri hastanelerin açılına kadar her hafta Cumartesi günü saat 13.00’de Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yapmaya devam edileceği açıklandı.

Toplantıya Cumhuriyet Kadınları Derneği Seyhan Şubesi Başkanı Av. Hatice Nesrin Kılıçay ve dernek üyeleri, TESUD yönetim kurulu ve üyeleri ile Vatan Partisi İl Başkanı Selver Kaplan ve üyeleri katıldı.


 

265 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339