Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam377
Toplam Ziyaret1686886

FOTOĞRAFLARLA ÇANAKKALE ZAFERİ

Sitemizin yazarlarından emekli Kurmay Ali Maralcan ile TESUD Başkanı emekli Albay Süleyman Sırrı Saraçoğlu Atatürk Parkı içindeki 75. Yıl Sanat Galerisi önünde gün boyu açık kalan sergide vatandaşlara Çanakkale destanı ile ilgili bilgi aktardılar.



Adana Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Çukurova Eğitim Kültür ve Sanat Derneği tarafından birlikte düzenlenen Fotoğraflarla Çanakkale Destanı Sergisi açıldı.

Atatürk Parkı içindeki 75. Yıl Sanat Galerisi önünde gün boyu açık kalan sergi ile vatandaşlara Çanakkale zaferi ile ilgili bilgi aktaran gazetemizin yazarlarından emekli Kurmay Ali Maralcan ile TESUD Başkanı emekli Albay Süleyman Sırrı Saraçoğlu, “Saygıdeğer vatandaşlarımız, Adanalı hemşerilerimiz ve asil Türk gençleri; Her Türk çocuğu Çanakkale Muharebelerini okuyarak ve bu kutsal vatan topraklarını zaman zaman ziyaret ederek atalarının, düşmana karşı bu güzel vatanı nasıl koruduğunu, bağımsızlığı ve hürriyeti için ölümü hiçe saydığını öğrenmelidir ki, şimdi bağımsız ve hür yaşadığı ülkesi Türkiye´nin değerini daha iyi anlayabilsin.Bu gurur dolu mutlu günleri bizlere yaşatan,vatanı bayrağı için şehit ve gazi olan kahraman Mehmetçiklerimiz, sizleri minnet ve,şükran ve rahmetle anıyoruz.Seve seve canlarınızı verdiğiniz kutsal vatan topraklarında rahat uyuyunuz Aziz ruhunuz şad olsun” dediler.

Maralcan, Atatürk’ün on binlerce şehit verilen Çanakkale Savaşı´nda cesur askerlerimizin eldeki kıt olanaklarına rağmen, inancını yitirmeyip manevi gücüyle ve tevhit inancıyla ayakta kaldığını gördüğünü belirterek, “Atatürk, onların kararlılıklarını görünce hem bir komutan hem de inanan bir insan olarak şunları söylemişti:

“Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir fütur bile göstermiyor; sarsılmak yok! Okuma bilenler ellerinde Kuran-ı Kerim, cennete girmeye hazırlanıyor. Bilinmeyenler, kelime-i şahadet getirerek yürüyorlar. Bu, Türk askerlerindeki ruh kuvvetini gösteren, şaşıracak ve övülecek bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

Türk Ordusu Çanakkale Savaşı´nda iki yüz elli bin şehit vermişti ama inancında ve hedefinde asla bir sarsılma yaşamamıştı. Tarih yazacaklarının bile farkında olmadan içinde bulundukları sıkıntılara rağmen geri adım atmamıştı. Kahramanca mücadeleyi sürdürmüşlerdi. Bu azim ve gayretin tek açıklaması “İMAN” dır” dedi.

Sergiye bütün Adanalılar ilgi gösterirken Cumhuriyet Kadınları Derneği Seyhan Şube Başkanı Av. Hatice Nesrin Kılıçay, Dünya Kardeşlik Bütünlüğü Derneği üyeleri de katılarak sergiyi düzenleyenleri kutladılar. 

Akşam da TESUD tarafından organize edilen ve Çukurova Öğretmenler Korosu tarafından  18 Mart Çanakkale Şehitleri konseri verildi.


 

495 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406