Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam260
Toplam Ziyaret1681345

Tren kazasına sendikacılardan özelleştirme tepkisi

BTS Genel Sekreteri İshak Kocabıyık, "Demiryolculuk tecrübe ile edinilen bir meslektir. Hiçbir tecrübesi ve deneyimi olmayan, demiryolu araç ve trafiğine yabancı olan taşeron işçilerin çalıştırılması bu cinayetlere adeta davetiye çıkarmaktadır" dedi.

İlçemizin Bucak Köyüğnde 14 Mart Salı günü demiryolu tamir aracının kaza yapması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirmesine. Adana Garı’nda bulunan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Ofisi’nde basın toplantısı düzenleyen Sendika Genel Sekreteri İshak Kocabıyık, kazaya tepki gösterdi.

Kocabıyık, Hacıkırı istasyonunda katener hattı çalışması için bulunan, bir taşeron firmaya ait manevra yapma özelliği olmayan mobil aracın manevra yapmaya çalışırken freni patlayarak kaza yaptığını söyledi. Kazada Sedat Aktaş, Semih Tezcan ve Erdal Acar’ın hayatını kaybettiğini hatırlatan Kocabıyık, özelleştirmeye tepki gösterdi.

Özelleşmeyle birlikte iş güvenliği kurallarının göz ardı edilmeye başlandığını, esnek ve kuralsız çalışmanın kural hale getirildiğini öne süren Kocabıyık şunları söyledi:

“Birikimli personel emekliliğe zorlanmış, aynı işi yapan çalışanlar farklı statülerde çalıştırılmaya başlanmıştır. Demiryolculuk tecrübe ile edinilen bir meslektir. Hiçbir tecrübesi ve deneyimi olmayan, demiryolu araç ve trafiğine yabancı olan taşeron işçilerin çalıştırılması bu cinayetlere adeta davetiye çıkarmaktadır. Ayrıca sürdürülen yeniden yapılandırma çalışması sonucunda tren trafiğini ortaklaşa yürüten birimler ve personel birbirinden ayrılmıştır. Oysa yapısı gereği demiryolu trafiği bir bütün olarak tek merkezden yürütülmesi gerekmektedir. Hal böyleyken trafiğin unsurları ayrıştırılmış, birbirinden bağımsız ve habersiz iş yapar hale getirilmiştir. Siyasi otoriteyi uyarıyoruz. Özelleştirme çalışmalarından, trafiğin unsurlarını ayrıştırma çalışmalarından bir an önce vazgeçin. Demiryolu ulaşımının kamusal niteliği göz ardı edilerek her şeyin kar/zarar hesabıyla açıklanmaya çalışılması bu kazaların sürmesine ve daha tehlikeli bir hale gelmesinde baş neden olacaktır.”

228 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704