Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam824
Toplam Ziyaret1681909

BUGÜN ADANA´NIN ONUR GÜNÜ

Bugün 15 Mart. Ulu önderimiz, ebedi rehberimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 94 yıl önce bugün Devlet Reisi sıfatıyla kentimizi ilk kez onurlandırdı


ATATÜRK´TEN TARİHİ KONUŞMALAR: Atatürk, 15 Mart´ta Adana´da gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında tarihe geçen konuşmalar yaptı. Bunlardan biri de Türkocağı´nda gençlere seslenirken şunları söyledi:“Genç arkadaşlarım; Acı günlere ait olmakla beraber bir hatırayı burada tekrar etmek isterim. Efendiler; bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana´da doğmuştur.”

“ADANALILARLA ÇOK FAZLA GÖRÜŞMEYE GEREK YOKTUR”: Atatürk, 15 Mart Adana ziyareti yaparken, Sultani Mektebi´nde akşam yemeğinde, “Buradaki bugünkü izlenimim, dinlediğim nutuklar ve Adanalıların bende bıraktığı intiba şu olmuştur. Adanalılarla çok fazla görüşmeye gerek yoktur. Çünkü bütün söyleyeceklerimi, benim duygularımı onlar çok derinden anlamış bulunmaktadırlar” demişti.

“SAF VE TEMİZ HALKIMIZI HEP ŞERİAT SÖZLERİYLE ALDATMIŞLARDIR”: “Bizi yanlış yola yönlendiren habisler çoğunlukla din perdesine bürünmüşlerdir. Saf ve temiz halkımızı hep şeriat sözleriyle aldatmışlardır. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz. Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harab eden fenalıkları hep din perdesi altındaki melanetten gelmiştir. Onlar, her türlü hareketi dinle karıştırırlar.”

“HER SARIKLIYI HOCA SANMAYIN”: Atatürk, Esnaf ve sanatkârlarla toplantısında ise, “Bazı kişiler çağdaş olmayı kâfirlik sayıyorlar. Asıl kâfirlik onların bu görüşüdür. Bu yanlış yorumu yapanların amacı, İslamların kâfirlere esir olmasını istemek değildir de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın. Hoca olmak sarık ile değil, beyinledir” diye konuşmuştu.

497 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398