Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam245
Toplam Ziyaret1680452

“KORKU YARATARAK ‘EVET’LERİ ÇOĞALTMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Kılıçdaroğlu “hayır çıkarsa CHP Cumhurbaşkanı’nı istifaya çağıracak, kaos çıkacak” iddialarına da değinerek, “Hayır çıktığı zaman biz niye Cumhurbaşkanı’nın istifasını isteyelim? Cumhurbaşkanı’nı bu millet seçmedi mi seçti, süresi var mı var" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yenikapı’da yapılan mitingi hatırlatarak, “Yenikapı ruhuna sahip çıkan tek kişi bu karşınızda gördüğünüz kardeşinizdir. 16 Temmuz’da ne dediysem, Yenikapı’da ne dediysem bugün de aynısını söylüyorum” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu Şişli’de Karadeniz Dernek Federasyon ve Vakıf temsilcileri ile bir araya geldi.
Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili endişelerini anlatan Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan sağduyu ile sandığa gitmelerini istedi.
“BU DEĞİŞİKLİK GEÇERSE BİR KİŞİYİ İKNA ETTİĞİNİZDE DEVLETİ ELE GEÇİRİRSİNİZ”
“Bu değişiklik geçerse bir kişiyi ikna ettiğiniz zaman en geç 24 saat içinde Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirirsiniz” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Yetki veriyoruz. Devletin yapısı ve işleyişi ile ilgili bir kişiye her türlü kararname çıkarma yetkisi veriyoruz. Bir sabah kalkacağın birisi ikna etmiş. A devleti de, B devleti de, A örgütü de ikna edebilir. İkna ettiniz. Bütün valiler, bütün kaymakamlar, bütün müftüler, bütün paşalar, bütün devlet kurumlarındaki görevli üst düzey yöneticiler hepsini bir kararname ile değiştirebilir. 24 saat diyorum hazırlık için aslında tamamı 1 saatlik iş. Resmi gazeteye yayınlanır olay biter. Bu anayasa değişikliğinin toplum için nasıl bir felaket olduğunu hepimizin bilmesi lazım”
“REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL DE NEDİR, ÇOCUK MU KANDIRIYOR BUNLAR”
Rejim değişikliği iddialarını da yineleyen Kılıçdaroğlu, “Rejim değişikliği yok diyorlar. Bu modelde bütün yetkili bir kişi. Bu rejim değişikliği değil de nedir, çocuk mu kandırıyorlar bunlar. Efendim ‘1923’te Cumhuriyet kurduk’ İran’da da Suriye’de de cumhuriyet var. Bizim Cumhuriyetimiz ile onlarınki aynı mı? Tek adam rejimleri kan ve gözyaşı getirir. Libya’ya bakın, Kaddafi kaldı m. Suriye vardı, Irak vardı buyurun. 80 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Ülkeni seviyorsun Türkiye’yi yeni maceralara sürükleme” diye konuştu.
“Osmanlı ile gurur duyuyoruz ama Türkiye Cumhuriyeti ile daha fazla gurur duyuyoruz”
Kılıçdaroğlu, CHP’nin Osmanlı Devleti ile gurur duyduğunu da vurgulayarak, “Osmanlı Osmanlı diyorlar. Elbette Osmanlı bizim atamız, gurur duyuyoruz ama Türkiye Cumhuriyeti ile daha fazla gurur duyuyoruz. Atalarımız ret mi ettik hayır. Atalarımıza sahipsek niye parlamento düzenimizi kaldırıyoruz. Neden parlamenter demokratik sistemden vazgeçiyoruz” dedi.
“YENİKAPI RUHUNA SAHİP ÇIKAN TEK KİŞİ BU KARŞINIZDA GÖRDÜĞÜNÜZ KARDEŞİNİZDİR”
16 Temmuz’da mecliste yaptığı konuşmayı hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Demokratik parlamenter sistem sayesinde parlamento bombalanırken darbe püskürtülmüştür. Alkışladınız da şimdi niye vazgeçtiniz. Yenikapı’ya gittim 12 madde saydım. Bir daha darbe ile karşılaşılmasın diye nelerin yapılması gerekiyor. Maddelerden birisi de demokratik parlamenter sistem güçlendirilmelidir dedim. Kürsüden indim. Yerime giderken geldiler tek tek beni kutladılar. Yine söylüyorum Yenikapı ruhuna sahip çıkan tek kişi bu karşınızda gördüğünüz kardeşinizdir. 16 Temmuz’da ne dediysem, Yenikapı’da ne dediysem bugün de aynısını söylüyorum. Bu ülkede her vatandaşımın huzur içinde yaşamasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
“NİYE KAOS ÇIKSIN, CUMHURBAŞKANI GÖREVİNDE”
Kılıçdaroğlu “hayır çıkarsa CHP Cumhurbaşkanı’nı istifaya çağıracak, kaos çıkacak” iddialarına da değinerek, “Hayır çıktığı zaman biz niye Cumhurbaşkanı’nın istifasını isteyelim? Cumhurbaşkanı’nı bu millet seçmedi mi seçti, süresi var mı var. 2019’a kadar Cumhurbaşkanlığı görevini yapacak. Korku yaratarak ‘evet’leri çoğaltmaya çalışıyorlar. Biz de korku değil dostluk yaratarak ‘hayır’ diyoruz. Niye kaos çıksın. Sayın Cumhurbaşkanı görevinde. Binali bey Başbakanlık koltuğunda yine. Devletin yapısına değişiklik yok. Bir kanun varsa gelecek TBMM’ye. Niye kaos çıksın. Hangi gerekçe ile kaos çıkacak. Evet çıkarsa ne olacak işte onu birlikte düşüneceğiz. Kaç kanun değişecek biliyor musunuz. Üstelik büyük bir kısmı bir kişinin kararnamesi ile. 2 bin 20 kanun değişecek en az” diye konuştu.
“18 YAŞI KENDİ ÇOCUKLARI İÇİN GETİRİYORLAR”
Seçilme yaşının 18’e düşürülmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Aranızda 18 yaşında çocuğu olanlar olabilir. Allah aşkına ‘benim torunu milletvekili’ olacak diye buna inanan bir arkadaşım var mı acaba. Yok. Niye yok. 18 Yaşı niye getirdiler. 3 nedeni var. Ankara’daki beylerin çocukları için geldi. Bunlar milletvekili olacak, ömür boyu askerlikten muaf olacak, iki yıl sonra emeklilik hakkı kazanacak. Bundan daha iyi ballı börek olabilir mi. Kendi çocukları için getiriyorlar”
“Darbecilerin getirdiği seçim barajını niye kaldırmıyorsun”
Milletvekili sayısının yükseltilmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “600 milletvekili gerekli mi hayır. 550 bile fazla. Niye 600. Efendim meclisi güçlendirmek için. Ama sen meclisin yasa yapma tekelini elinden alıyorsun, bu nasıl güçlendirme. Temeli olmayan bina. Sen meclisi güçlendireceksen yüzde 1 oy alan partinin genel başkanı da meclise gelmeli. Demokrasinin gereği budur. 82 anayasasına bu darbe anayasasıdır diyorlar. Doğru, Yüzde 10 seçim barajını darbeciler getirdi. Darbeye karşıysan darbecilerin getirdiği barajı niye kaldırmıyorsun” dedi.
“İDAMI 19. MADDE OLARAK KOYSAYDIN, O DA ÇIKARDI”
CHP lideri meydanlarda sıkça dile getirilen “idam” talebi ile ilgili bir soruyu da yanıtlayarak şunları söyledi:
“İdam meydanlarda söyleniyor milleti kandırmak için. Siyaset bu kadar düzeysiz bir hale gelebiliyor zaman zaman. Anayasa değişikliği getirdin 19. madde olarak koysaydın o zaman, o da çıkardı. MHP istemiyor mu istiyor. Niye koymadınız. Elinizden tutan mı vardı. Milleti kandırmak için. Millete yalan söylemek doğru değil. Kalkıyorsunuz meydanlarda idam idam. Niye getirmiyorsun. Başbakan sizden, bakanlar sizden, valiler sizden, kaymakamlar sizden. Getirseydiniz”
“EVET DEMENİN VEBALİ BÜYÜK”
Konuşmasının sonunda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu “Evet demenin vebali büyüktür. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Çocuklarınıza karşı, bayrağınıza karşı, ülkenin geleceği için beraber düşünmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

208 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407