Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam119
Toplam Ziyaret1684216

ÜNÜVAR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLADI

"KADINLAR TOPLUMUN OMURGASIDIR. HUZURLU KADIN, HUZURLU TOPLUMDUR.YÜCE DİNİMİZ KADINA BİR GÜN DEĞİL HER DAİM DEĞER VERMEMİZİ EMRETMEKTEDİR"

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Aile, toplumun en küçük yapı taşıdır ve her birey önemlidir ancak kadın aileyi bir arada tutan hatta bu sebeple toplumu bir arada tutan önemli bir aktördür" dedi.

Ünüvar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
"Hem bir anne, hem de iş hayatında yer alan bir insan olması kadınlarımızı ailenin ve toplumun temel taşı haline getirmiştir. Kadın sadece yaşamış olduğumuz dönemde değil her dönemde erkeğin yanında yer alıp en büyük destekçisi olmuştur. Yakın tarihimize baktığımızda Kurtuluş Savaşı yıllarında bir Nene Hatun en az erkekler kadar bağımsızlık için mücadele etmiştir. O ve onun gibi mücadele etmiş bütün kadınlarımızı rahmetle anıyoruz.

Kadınlarımız, Kurtuluş Savaşı sürecinde gerek alanlarda, gerekse şefkatli elleriyle cephe arkasında hep var olmuşlardır. İstiklal Savaşı'nda çocuğunun üstündeki battaniyeyi bile kağnıda taşıdığı mermilerin üzerine örten bu cefakar insanların önünde saygı ile eğiliyorum. Eğitimde, sağlıkta, ekonomide, sosyal hayatının her alanında kadınlarımızın daha aktif olması hepimiz için gurur vericidir.

Yüce dinimiz kadına bir gün değil her daim değer vermemizi emretmektedir. Dinimizin kadınlara verdiği değeri “Cennet anaların ayakları altındadır” Hadis-i Şerifi ile daha iyi anlayabiliriz. Bu bağlamda manevi yaşantımızın olgunluğa erişmiş olması kadına yönelik şiddet ve vahşetin önlenmesi için en önemli çözüm yolu olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her platformda kadınlarımızın toplumda yerini ve önemini vurgulamıştır, Kadınlarımıza hem siyasette, hem bürokraside de önemli görevler verilmektedir.

Kadınların haklarının güçlenmesi için anayasa değişikliği, medeni kanunda cinsiyet ayrımcılığına son veren düzenlemeleri, aynı zamanda soyadlarını kadınlarımız rahatlıkla kullanabiliyor olması, istihdamda daha fazla alan açılması, eşit işe eşit ücret düzenlemesini yapan yine AK Parti iktidarları olmuştur. Kadınlar konusunda düzenlemeler hız kesmeden devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanımız Binali Yıldırım’ın her zaman vurguladığı gibi ülkemizde elde edilen her başarı dünyadaki her kadının başarısı olacaktır.

Kadınlar toplumun omurgasıdır. Huzurlu kadın, huzurlu toplumdur.

Sadece bugün değil, her gün huzurlu ve sağlıklı olmanız temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun."

263 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351