Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam521
Toplam Ziyaret1684618

İzgi’nin Torunlarından Aslan'a Ziyaret

Dini ilimlerde kendisini yetiştirmiş, Çukurova’nın işgalinden sonra işgal güçlerine karşı mücadele etmiş ve Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin kurucu üyesi olan Mehmet Hamdi İzgi’nin torunları, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ı makamında ziyaret



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “ Mehmet Hamdi İzgi Karaisalı’da yaşamış önemli bir ilim adamıdır. Gelecek kuşaklarında ismini unutmaması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz” diyerek,  İzgi’nin torunları olan Sıdıka Zopcuk, Hafize Kale, Filiz Bakıcı, Gülsüm Bulut, Aysel İzgi ve Çiğdem Babacan’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

MEHMET HAMDİ İZGİ KİMDİR? 

Mehmet Hamdi Efendi (Mehmet İZGİ) Rumkuş Köyü’ndendir. 1878 yılında doğmuş,babası  Hacı Hüseyin, annesi Ümmügülsüm‘dür. Konya Karatay Medresesinde okumuş- Arapça, Farsça - Fıkıh bilgileri almıştır.  Serbest Ticaret ve Çiftçilik yapan İzgi Fahri İmam-Hatip ve Müftü Yardımcısı olarak görev yapmış ve , İl Genel Meclisi ve Mahkeme Azası olmuş ve ilk kurulan TBMM''de Atatürk’ün yanında yer alarak - I. Dönem Adana Milletvekili olmuştur. – Evli ve 5 Çocuk sahibi olan İzgi’nin Ölüm Tarihi: 05.01.1959’dur.

 

1005 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351