Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam559
Toplam Ziyaret1668201

Asma Köprü tamamlandı

Varda Var Projesi kapsamında yapılan asma köprüyü Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, hafta sonunda ailesi ile ziyaret etti.

 Ak, “Ailem ve aziz dostum Mustafa Akyıl ile Yerköprü, Varda Köprüsü ve yeni hizmete sunduğumuz Kapıkaya kanyonu Asma köprüyü gezdik. Yeni yapılan bu köprüyü doğaseverlere de tavsiye ediyoruz” dedi.

PROJE 2017 MART AYI SOUNDA TAMAMLANACAKTI

Kapıkaya, Yerköprü, Varda Köprüsü’nün bulunduğu alanın turizm sahası olarak ilan edilmesi için çalışmalar başlatılılırken,2 Etap olan bu Proje, 2017 yılı Mart ayında bitirilmesi hedeflenmişti..
Proje ile Karaisalı ilçesini ziyaret eden turist sayısının arttırılması, kültürel miras Varda Köprüsü’nün yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması ve alternatif turizm sektöründeki yerinin sağlamlaştırılması, kültürel ve doğal miras olan Yerköprü ve Kapıkaya kanyonunun tanıtılması ve Karaisalı ilçesinin turizm altyapısının iyileştirilmesi başta olmak üzere birçok amaca hizmet edilmesi amaçlanıyor. Varda (Alman) Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu arasında toplam 5.5 km’lik sosyal rekreasyon alanı (yürüyüş parkuru) yapılmasını planlanmış Kanyon ve Varda (Alman) Köprüsü arasındaki yürüyüş parkuruna seyir terası, kanyonun 2 yakasını birbirine bağlayan 2 köprü, yol çalışmaları, güvenlik bariyerleri yapılması projelendirilmişti.

1698 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339