Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam173
Toplam Ziyaret1684928

SU SAYAÇLARINI DONMALARA KARŞI KORUYUN

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, havaların soğuması ve don olaylarının başlamasına dikkat çekerek su sayaçlarının zarar görmemesi konusunda Adanalıları uyardı.

Genel Müdür Rahmi Pekar, düşen sıcaklığın su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olacağını belirterek, donan sayaçlara sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiğini bu durumda sayaçların bir daha kullanılamaz hale geldiğine dikkat çekti.

Genellikle kış aylarının çetin geçtiği Adanan’ın yüksek kesimlerindeki vatandaşların çok daha dikkatli olmasının gerektiğini söyleyen Genel Müdür Rahmi Pekar, konuyla ilgili vatandaşları uyardı. Su sayaçlarının bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılmasını, kırık camların yenilenmesini öneren Pekar: “Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları cam yünü, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmelidir. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan sudan dolayı diğer sayaçların donmasına engel olabilmek için vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerekir’ dedi.

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, abonelerden, sayacın dondan dolayı patlaması veya su akıtması durumunda derhal vananın kapatılarak, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün 185 ve 444 27 50 numaralı telefonlara başvurduklarında sorunlarının kısa sürede çözümleneceğini belirtti.

267 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231