Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi22
Bugün Toplam1036
Toplam Ziyaret1686469

ADANA VALİLİK OTOPARKINDA BOMBALI SALDIRI

Saat 08.05´te meydana geldi ve ilk belirlemelere göre teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi. Patlamada 2 kişi ölürken 5’i ağır 33 kişi de yarlandı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Valiliği protokol girişine yakın bir yere konulan bomba yüklü araç patlatıldı. 08.05 sıralarında meydana gelen patlamada çok sayıda kişi yaralandı. Valilik protokol girişi ve yanındaki binanın bütün pencereleri kırıldı ve binada hasar oluştu.  Valilik binasının karşısındaki binaların da camları kırıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi

 PATLAMADA 2 KİŞİ ÖLDÜ 33 KİŞİ YARALANDI

 Adana Valisi Mahmut Demirtaş, , "Patlamada 2 vatandaşımız öldü, 33 kişi yaralandı" açıklaması yaptı

Açıklamada 2 kişinin öldüğünü 33 kişinin yaralandığı bildirildi. Güvenlik güçleri bombalı araçla saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

VALİ DEMİRTAŞ SALDIRIDAN 5 DAKİKAYLA KURTULDU

Adana´da bombalı saldırıda hedefin Adana Valisi Mahmut Demirtaş olduğu ve valiliğe giriş saatine dakikalar kala protokol girişine en yakın noktadaki otoparkta aracın patlatıldığı belirlendi.     

Adana Valiliği otoparkında 33 plakalı bomba yüklü bir otomobilin saat 08.05 sıralarında patlatılmasının ardından ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. 33 plakalı bomba yüklü otomobil, bir kadın tarafından valilik protokol girişine en yakın otopark noktasına bırakılmasından kısa süre sonra patlatıldı. Patlamanın olduğu saatte, protokol ve koruma ekibinin valilik binası girişinde Vali Demirtaş´ı beklediği, valinin her zamanki geliş saatinden 5 dakika geciktiği ve patlamadan da kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı.Vali Demirtaş´ı karşılamak için hazır bulunan Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez ile valilik çalışanı Uğur Temur da hafif şekilde yaralandı.

Bu arada, patlamanın ardından çalışma başlatan güvenlik güçleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

BASIN HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRÜNÜ CEP TELEFONU KURTARMIŞ

Terör saldırısında valilik binası girişinde beraberindekiler ile Vali Mahmut Demirtaş´ın gelişini beklediği sırada meydana gelen patlamada Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez de hafif şekilde yaralandı. Ceketinin sol cebindeki cep telefonuna bir şarapnel parçası isabet eden Eskimez saldırıdan kıl payı kurtuldu.

BOMBALI SALDIRIDA KULLANILAN ARACIN SATIŞI 2 GÜN ÖNCE YAPILMIŞ

Adana Valiliği otoparkında meydana gelen ve 2 kişinin ölümü, 33 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıda kullanılan aracın, Mersin plakalı olduğu ve 2 gün önce noter kanalıyla satışının gerçekleştirildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana’daki bombalı saldırıda kullanılan aracın, Mersin’in Silifke ilçesine kayıtlı 33 KKP 24 plakalı 2001 model Renault Symbol marka otomobil olduğu ve 22 Kasım tarihinde H.A. tarafından M.S.Y. adına noterden satışının yapıldığı öğrenildi.

Polisin, satışı yapan ve alan kişilerle ilgili soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

ADANA'DAKİ TERÖR SALDIRISINDA YARALANAN 33 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Adana’da valilik binası otoparkında bombalı aracın patlatılması sonucu yaralanan 33 kişinin kimliği belirlendi.

Sabah bombalı otomobilin bir kadın tarafından park edildikten kısa süre sonra patlatılması sonucu valilikte görevli bahçıvan Gökhan Aygün (25) kaldırıldığı hastanede; Göç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi'nde görevlendirilen, 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaşçı ise olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırıda 5’i ağır 33 kişi de yaralandı. Çukurova Devlet Hastanesi, Adana Devlet Hastanesi, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel Ortadoğu Hastanesi, Özel Adana Hastanesi, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, Özel Metro Hastanesi ve Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Yaralılardan bazıları taburcu edildi.

Yaralıların kimlikleri şöyle:

Fikret Aktaç, Leyla Bozkurt, Kısmet Barut, Onur Demir, Tuncay Sağır, Turgut Atıcı, Nuray Temel, Umut Bora, Ersan Yaşkekılli, Adem Karaman, Abdulhalim Evgi, Durdu Turgut, Emine Dibek, Ertan Kılıçoğlu, Mustafa Kurtbeyli, Nihat Yavuz, Göksel Erdemir, Erkan Güveloğlu, Meryem Yıldırım, Sait Oyunlu, Cansel Akbaba, Nazik Akbaba, Orçun Diplen, Fatma Erdoğan, Aysun Otagel, Metin Oral, Zeliha Arıcı, Sevilay Kan, İlyas Aslan, Selami Aka, Hakan Şenel, Mehmet Eser Sarı ve Mustafa Demirkıran.

ADANA'DAKİ SALDIRIYLA İLGİLİ GAZİANTEP'TE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adana'da 2 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili Gaziantep'te 4 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaydan sonra geniş çaplı çalışma başlattı. Ekipler, terör saldırısıyla ilgileri olduğu gerekçesiyle Gaziantep'te 4 kişiyi gözaltına aldı. Adana'ya getirilen şüphelilerin sorgulanmasına başlandığı bildirildi.

 

309 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382