Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam877
Toplam Ziyaret1669263

ÜNÜVAR,"ÖĞRETMENLER BİZLERE HAYATIN ANLAMINI ÖĞRETİR"

"ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. ONLARIN ELİNİ ÖPMEKTEN ŞEREF DUYARIZ."

AK Parti Adana Milletvekili Neced Ünüvar, öğretmenler gününü kutlayarak, "Fedakârca çalışan öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, hayatını kaybeden öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.
Ünüvar yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
"Eğitim son derece önemlidir. Ülkeler geleceklerini eğitimle şekillendirir. Öğretmenler de eğitimin “olmazsa olmaz” öğeleridir.
Doğduktan sonra ilk harf ve kelimeleri anne-babalarımızdan öğreniriz ama bunlardan anlamlı cümleler kurmamızı öğreten öğretmenlerdir. Aslında öğretmenlerden öğrendiğimiz tek şey kelimeler ve cümleler de değildir. Onlar bize aynı zamanda hayatın anlamını da öğretirler.

Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden biri olan öğretmenlik mesleği tarihin her döneminde bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir misyonu üstlenmiştir. Bundan dolayıdır ki öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi günümüzde de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

Hayatımıza anlam katanlardan oluşan fotoğraf albümlerimizde mutlaka öğretmenlerimiz de bulunur. Bu sebeple her 24 Kasım tarihinin bizim için çok özel bir anlamı vardır. Ama öğretmenlerimizi yılda sadece bir gün değil, hemen her gün hatırlar, kulaklarını sevgi ve özlemle çınlatırız. Onların da bizi hatırladıklarından, bizim başarılarımızı kendi başarıları gibi gördüklerinden eminiz.

Hz. Ali (r.a) “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözünün öğretmenlerimizle tanıştıktan sonra ne kadar kıymetli, ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Öğretmenlerimiz karşılaştıkları her türlü sıkıntıya, zorluğa rağmen istikbalimiz olan evlatlarımıza doğruyu yanlışı büyük fedakârlıkla öğretmektedirler. Göstermiş oldukları gayretin, emeğin hakkını ödemek gerçekten zordur.

Ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, görevleri başında emeğini esirgemeden çalışan öğretmenlerimize de saygılarımı sunuyorum.

Hangi yaşta, hangi mevkide, hangi görevde olursak olalım öğretmenlerimizin emeklerini hiçbir zaman unutmayız, onların elini öpmekten şeref duyarız.

Fedakârca çalışan öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, hayatını kaybeden öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum."

211 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339