Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam1001
Toplam Ziyaret1669387

CHP, “Bu suça ortak olmayın!. Tecavüzcüleri AKlamayın!”

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, tecavüzcüleri Aklayacak yasa teklifini TBMM’ye getiren AKP’li milletvekillerine çağrıda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirdiği vetecavüzcünün mağdurla evlenmesi durumunda cezasının ertelenmesini öngören yasa değişikliği teklifine sert tepki gösterdi. Teklifin yasalaşması durumunda tecavüzün meşrulaşacağını kaydeden Yılmaz, “Bu, tecavüzcüleri ödüllendirmek, tecavüzce uğraşan mağdurları bir kez daha cezalandırmaktır. Bir insanlık suçu olan tecavüze ortak olmayın” dedi.

“KABUL EDİLEMEZ”

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, Pozantı’da ilçe kadın kolları başkanlarıyla birlikte yaptığı basın açıklamasında AKP’li milletvekillerinin tecavüzcünün mağdurla evlenmesi durumunda cezasının ertelenmesini öngören yasa değişikliği teklifinin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

“YASAYLA TECAVÜZCÜ ÖDÜLLENDİRİLECEK”

Yasa değişikliğinin tecavüz ettiği çocukla evlenene af getirdiğini belirten Yılmaz, bir çocuğu tecavüzcüsü ile evlendirmenin ve ömür boyu tecavüzcüsüyle yaşamak zorunda bırakmanın tecavüzcüyü ödüllendirmek, mağdur konumundaki çocukların yaşamları boyunca hem psikolojik hem de fiziksel istismara uğraması anlamına geldiğini söyledi.

“BU SUÇA ORTAK OLMAYIN!”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, tepkiler üzerine yaptığı açıklamanın da skandal niteliğinde olduğunu dile getiren Yılmaz, “Bu yasa değişikliğine evet oyu verenler, kendi çocuklarının da sokaklarda rahat bir şekilde dolaşma hakkını ortadan kaldıracak ve adeta tecavüzü teşvik edecekler.Yakın zamana kadar mitinglerde cinsel suçlara idam gelsin diyen AKP bugün de tecavüzü ve tecavüzcüleri AKlamaya çalışıyor. Tecavüz insanlık suçudur. Bu suça ortak olmayın” diye konuştu

275 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173