Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam583
Toplam Ziyaret1684680

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ ATA’YI ANDI

Mustafa Kemal Atatürk’ün 78’ inci Ölüm Yıldönümünde anıldı

 

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, 78’ inci ölüm yıldönümünde coşkuyla anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün ebediyete intikal edişinin 78’nci yıl dönümü anma etkinliği Seyhan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy salonunda, Cumhuriyet Kadınları Derneği, ÇYDD Adana Şubesi, Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanlığı, Demokrat Parti (DP) İl Başkanlığı, Eğitim-İş Sendikası, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Ulusal Güç Birliği ve Vatan Partisi (VP) ile birlikte gerçekleştirildi

Anma Programın sunuculuğu ÇYDD Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Çağla Çağlar tarafından yapılırken, ÇYDD Adana Şube Başkanı Cumhure Mülazimoğlu’nun açış konuşmasından sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitler adına saygı duruşu yapıldı ve müteakiben İstiklal Marşı söylendi.

Programda, Cumhuriyet Kadınlar Derneği üyesi Aycan Duru Akgül “Yıkın Heykellerimi“ adlı şiiri okudu. Atatürk’ü gören Sami Eryurt, önce Mehmet Akif’in bir şiirini daha sonra da Atatürk şiirini okuyarak salondaki katılımcıların duygusal anlar yaşattı. Adana Erkek Lisesi öğretmenlerinden Adnan Tenlik, yan flüt ile şiirlere fon müziği ile eşlik etti. ÇYDD Gençlik kollarından bir öğrenci Atatürk ile ilgili bir anı anlattı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD )Adana Şubesi üyelerinden ve köşe yazarı Emekli Kurmay Albay Ali Maralcan günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Maralcan, Atatürk’ün liderlik vasıflarını anlattıktan sonra, “Atatürk, ulusal kurtuluşu, cumhuriyetin ilanını ve devrimlerin her safhasını kendisinin sahip olduğu üstün komutanlık ve liderlik vasıflarını kullanarak, vatansever gerçek din adamları ile birlikte dindar bir anlayış ve uygulama ile safha safha yürütmüş, zaferlerle süsleyerek çağdaş cumhuriyeti ilan etmiş, bilahare devrimleri gerçekleştirmiştir” dedi

Maralcan’ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Daha sonra Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini Eğitim –İş Sendikası üyelerinden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Yasemin Karaoğlu okurken, Cumhuriyeti korumak ve kollamak için Gençliğin Atatürk’e cevabını ise TGB ve ÇYDD Gençlik kollarından 13 öğrenci tarafından okudu.

Mustafa Kemal Paşa Marşı’nın öyküsü bir öğrenci tarafından okundu. Müteakiben Mustafa Kemal Paşa Marşı emekli müzik öğretmeni Burhan Hüseyin tarafından seslendirildi.

Harbiye ve Onuncu Yıl Marşları salonu dolduran yüzlerce konuk tarafından coşkuyla hep birlikte söylendi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Adana Şube Başkanı Emekli Albay Süleyman Sırrı Saraçoğlu da tüm katılımcılara teşekkür ederek, yeni etkinliklerde bulaşmak üzere töreni sona erdirdi.

 

267 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351