Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam668
Toplam Ziyaret1682655

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Adana’daki kutlamaya Karaisalılı Muhtarlar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Recep AK da katıldı.

Karaisalı Mahalle Muhtarlarla Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın katıldığı toplantıda Muhtarlar Günü dolayısıyla mahallelerin sorunlarını değerlendirili

MUHTARLAR GÜNÜ NEDİR?

Muhtarlık müessesi 1829 yılına dayanıyor. Yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturuyor.

Seçilerek göreve gelen muhtarların demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapıyor. Muhtarlar, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getiriyorlar.
HÜKÜMET İLAN ETTİ:
Geçtiğimiz yıl, muhtarlar ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla,19 Ekim günü hükumet tarafından "Muhtarlar Günü" olarak belirlendi.

Ülkemizde 18 bini köy ve 32 bini de mahalle olmak üzere yaklaşık 50 bin muhtarlık ve muhtar bulunmakta. 

306 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398