Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam531
Toplam Ziyaret1682518

MERSİN BÜYÜKŞEHİR HALİL ATILGAN’I UNUTMADI

Halil Atılgan Toroslar Kültür Ve Sanat Evi’nin I. Kuruluş Yıldönümü kutlandı. Tarsus’un İncirgediği Mahallesine bağlı Kaşobası mezrasında Tuğrul Şan ve Meliha Güneş ve Kenan Şele konser verdi.

Mersin Büyük Şehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Halil Atılgan Toroslar Kültür Sanat Evinin 1.  Kuruluş Yıldönümü kutlamaları konuklara unutamayacakları bir gün yaşattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce 13 – 15 Ekim 2016 tarihleri arasında Yeniceli Sıdkî Baba ve Popülerlik Çerçevesinde Kültür ve Sanat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyum, yurdun çeşitli üniversitelerinden 50 bilim adamının katılımıyla gerçekleşti. İki gün süren sempozyumun ardından katılımcı bilim adamları 15 Ekim 2016 tarihinde öğleyin İncirgediği Köyünün Kaşobası mezrasında Halil Atılgan Toroslar Kültür Ve Sanat Evini ziyaret etti. Sanat evi gezildikten sonra Sanat Evinin I. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Türk Halk Müziği Doktoru Halil Atılgan, “Kutlama şenliklerine katılan dostlarımız doyumsuz bir gün yaşadı. Tuğrul Şan ve Meliha Güneş ve Kenan Şele konseri Toros Dağlarını inletti. Muhteşem kutlama sonunda ekibimiz Yenice kasabasına hareket etti” dedi.

Yenice’deki programda, Sıdkî Babanın hayatı, özellikleri ve güzellikleri konuşulduktan sonra Yıldız Çam, Hasan Özel ve Okan Murat Öztürk tarafından Sıdkî Baba türkülerinden örnekler sunuldu. Sanatçılara ödülleri verildikten sonra program sona erdi. 

379 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398