Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam989
Toplam Ziyaret1669375

ADANA KEBAP VE YEMEK KÜLTÜRÜ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

AFAD üyesi 12 fotoğraf sanatçısının çektiği 50 adet fotoğraf 75. Yıl Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılış kurdelesi CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından açıldı




Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) üyesi 12 fotoğraf sanatçısının çektiği Adana’nın kebap ve yemek kültürünü yansıtan 50 adet fotoğraf 75. Yıl Sanat Galerisi’nde açıldı.

Aralarında Karaisalılı Mehmet Değirmen'in de bulunduğu AFAD Üyesi A. Can Göçük, Fatoş Nohut, İbrahim Ş. Yödek, Mesut Serin, Berrin Hız, Gülsen Güğercin, Kasım Mungan, Nuray Güzeler, Elçin Yoldaşcan, Hayati Kürce ve Nurten Dikmen’in çektiği 50 adet fotoğraf 75. Yıl Sanat Galerisi’nde izleyicilerin beğenisine sunuldu.

AFAD Atölye Yönetmeni M. Nevzat Hız, AFAD Başkanı Tahsin Sezer, Adana Kent Konseyi Başkan Vekili Ömer Güney Sazak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in yaptığı açış konuşmalarından sonra serginin açılış kurdelesi hep birlikte kesildi.

SERGİ GÜLSEN GÜĞERCİN’E İTHAF EDİLDİ

Daha sonra fotoğrafları sergilenen 12 fotoğraf sanatçısına hazırlanan teşekkür belgeleri verildi. CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in 14 Haziran 2016 tarihinde Mersin’de Papazın Bahçesi’nde fotoğraf çekimleri sırasında vefat eden Gülsen Güğercin’in teşekkür belgesini oğlu Utku Güğercin’e verdiği sırada duygusal anlar yaşandı.

AFAD tarafından “Adana Kebap ve Yemek Kültürü” adlı çalışma ise vefat eden fotoğraf sanatçısı Gülsen Güğercin’e ithaf edildi.

Sergide ise şalgam, simit, kebaplarla yenilen salata çeşitleri, seyyar kebapçılar, Adana kıyma ve tike (kuşbaşı kebap) Seyhan ve Baraj Gölü kenarlarındaki piknik alanlarında mangal keyfi, kebabın yanında pişirilmiş domates ve kırmızı biber, pazar günleri Büyüksaat civarındaki seyyar ciğerciler, toprak güveçte patlıcan tava, lahmacun, biber salçası ve yapımı, meyan kökünden yapılan aşlama içeceği,  haşlanmış içli köfte, servise hazır  karışık kebaplar, yaprak sarması, paketlenmeye hazır kebaplar, çiğ köfte,  köy evinde mantı yapımı, mumbar, ocak başında kebap keyfi, cezerye, karın dolması, yüksük çorbası, patlıcan baş kavurma, kebap kömürü, kısır ve mercimekli köfte, taş kadayıfı, karakuş, halka tatlı ve Şam tatlısı, üzüm pekmezi ve yapımı, pestil ve yapımı, cevizli bandırma ve yapımı, şırdan, mumbar ve kırkkat, kömbe, kuru patlıcan ve biber dolması yanında lahana sarması, köylerde hala  el değirmeninde yapılan bulgur ve yarma yapımı, babagannuş ve diğer mezeler, ovalamaç, bebek hayırlamaya gelenlere ikram edilen sıcak kaynar, dürüm kebap,  humus, mantı, sarımsaklı köfte, halka tatlı yapımı, bici bici gibi yiyecek ve içeceklerin konu edinildiği birbirinden güzel 50 adet fotoğraf yer alıyor.

Serginin açılışında konuklara Adana’ya özgü şalgam, simit ve halka tatlı ikram edildi.

 

 

800 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173