Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam224
Toplam Ziyaret1680431

MHP’li Karakaya’dan ‘Organik tarım’ önergesi

Mevlüt Karakaya’nın hazıladığı, MHP’li milletvekillerinin de desteğiyle Meclis Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinde, organik tarım sektöründeki sorunlara dikkat çekildi.

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, organik tarımın geliştirilmesinin önündeki engellerin ve sorunların aşılması için araştırma önergesi verdi.

Mevlüt Karakaya’nın hazıladığı, MHP’li milletvekillerinin de desteğiyle Meclis Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinde, organik tarım sektöründeki sorunlara dikkat çekildi.

Ekolojik dengenin daha fazla bozulmaması ve insan sağlığının korunabilmesi amacıyla tüm dünyada organik tarım uygulamalarının önem kazandığı, ciddi destekler sağlanan sektöre dönüştüğü belirtilen önergede, “Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermemektedir. Ürünün yetiştirilmesi, toplanması, hasat, kesim, işleme, ayrıştırma, paketleme, ambalajlama, etiketleme, koruma, depolama, taşıma gibi üretimden tüketime kadar bütün safhalarda hiçbir kimyasal madde ya da ilaç kullanılmaktadır” tespiti paylaşıldı.

Mevcut sistemde ise, birim alandan daha çok ürün alma amacıyla özellikle tohum, gübre, zirai ilaç ve su kullanımını kapsayan ekimden hasada kadar olan süreçteki tercih ve uygulamaların insan ve çevre sağlığına ciddi zararlar verdiğine, hem tüketici hem de üretici açısından sakıncalarına vurgu yapılan önergede “Yanlış ve bilinçsiz ilaç kullanımı neticesinde üretici ailelerde akut ve kronik zehirlenmeler yaşandığı yaygın olarak görülmektedir. Kimyasal kalıntılar sebebiyle soframıza gelen zehirli ürünlerin kanser, gen mutasyonu, üreme bozuklukları gibi hastalıklar başta olmak üzere birçok rahatsızlığa neden olduğu bilinmektedir.” denildi.

"TEŞVİK VE DESTEK YETERSİZ"

MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, bazı yasal düzenleme ve eylem planına rağmen teşvik ve desteğin yetersiz kaldığını, bu alanda beklenen üretim artışının olmadığını kaydettiği önergede “Ülkemizde, ekolojik dengenin korunarak, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, tüketicimize güvenilir ve kaliteli ürünlerin sunulması, organik ürünlerin üretimi ve tüketiminin yaygınlaştırılması, organik tarımsal üretim ve pazarlamanın geliştirilmesi amacıyla bir Meclis Araştırması yapılmasının gerekli ve olduğu kanaatindeyiz” dedi.

176 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407