Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam461
Toplam Ziyaret1668847

Şehit ikiz polisler son yolculuğuna uğurlandı!

Ahmet Oruç’un 7 aylık hamile eşi Emine Oruç’un “Ahmedimin kızı da var” diyerek ağlaması herkesi gözyaşlarına boğdu.

 Şehit ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Ahmet Oruç’un 7 aylık hamile eşi Emine Oruç’un “Ahmedimin kızı da var” diyerek ağlaması herkesi gözyaşlarına boğdu.

Ankara Gölbaşı Özel Hareket Birliği’ne darbe girişiminde bulunan askerlerin yaptığı bombalama sonucu şehit olan ikizler Ahmet (26) ve Mehmet Oruç’un (26) cenazeleri karayoluyla memleketleri Adana’ya getirildi. Şehitlerin naaşı önce baba ocağına götürüldü. Türk Bayrağı’na sarılı naaşlar daha sonra cenaze aracıyla Sabancı Merkez Camii’ne getirildi. Şehitlerin naaşları getirilirken Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda Uzman Çavuş olarak görev yapan ağabeyleri Mustafa Oruç tabutlara bakıp bakıp ağladı.

Tabutlar şehitlerin silah arkadaşlarının omuzunda tören alanına getirildi. Bu sırada şehidin annesi Senem Oruç, şehit eşleri Emine ve Kübra Oruç gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra şehitlerin özgeçmişleri okundu.

Bu sırada şehit Ahmet Oruç’un 7 aylık hamile eşi Emine Oruç, “Ahmedimin kızı da var” diyerek ağladı. Oruç’un bu feryadı herkesi ağlattı. Şehidin babası onlar küçük yaştayken öldüğü için onlara babalık yapan Hacı Ali Oruç, tabutlara bakarak, “Orada ben yatmalıydım siz değil” diye feryat etti.

Amcayı ağabey Mustafa Oruç hem ağlayıp hem de teskin etmeye çalıştı. 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş da acılı amcanın elini sıkı sıkı tutarak tören bitene kadar bırakmadı. Erbaş, şehit eşi Kübra’nın annesi Selime Oruç’un elini öperek onu teskin etmeye de çalıştı. Diğer komutanlar da şehit yakınlarına sarılarak onları teskin etmeye çalıştı.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce daha sonra cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehit yakınları tabuta sarılarak ağladı. Şehit polisler, silah arkadaşlarının omuzlarında toprağa verilmek üzere Ali Hocalı Mahalle Mezarlığı’na götürüldü.

Törene, TBMM Başkanvekili AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, komutanlar ve binlerce vatandaş katıldı.

Tören sırasında bir vatandaş da bayıldı.

526 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339