Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam636
Toplam Ziyaret1686069

Şehitlerimize Mardin'de askeri tören

Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitler Algın ve Arslan'ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, dua edildi.




Mardin'in Artuklu ilçesinde karakola patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Adem Algın ve Jandarma Er Orkun Alp Arslan için tören düzenlendi.

Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitler Algın ve Arslan'ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Üsteğmen Kenan Dulkadir yaptığı konuşmada, huzur ve güven ortamını bozarak, masum vatandaşları bile bombalamaktan çekinmeyen terör örgütünün bu saldırıları ile kirli yüzünü tekrar gösterdiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak kararından asla vazgeçmeyeceğini kaydeden Dulkadir, "Bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçleri, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir." dedi.

Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı'nın okuduğu duanın ardından, şehit Arslan'ın naaşı Aydın'a, şehit Algın'ın cenazesi ise Adana'ya gönderildi.

Törene, Vali Mustafa Yaman, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Ahmet Yalçıner, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mardin'in Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına, dün teröristlerce patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 asker şehit olurken, biri ağır olmak üzere 12 asker de yaralanmıştı. Aynı saldırıda bir sivil de hayatını kaybetmişti. 

306 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231