Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam400
Toplam Ziyaret1681485

Başkan Sözlü, “Hedefimiz Cumhuriyetimizın çatısını, köklü demokrasi ve evrensel hukuk değerleriyle taçlandırmak" dedi.

 

Hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, Adanalı sahip çıktı. Toplumun hemen her kesiminden Adanalı’nın yer aldığı sivil inisiyatif, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, Başkan Hüseyin Sözlü’nün yalnız olmadığını ve kendisini her koşulda desteklemeye devam edeceklerini sloganlarla ve dövizlerle dile getirdi.

MHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, ilçe bediye başkanları, Ülkü Ocakları yönetici ve üyeleri, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yönetici ve üyeleri, spor kulüplerinin taraftarları, taksiciler ve halktan oluşan yaklaşık 15 bin kişi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye destek verdi.

Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Varlığınız bize güç veriyor. Gücümüzün kaynağı Cenab-ı Allah, hemşehrilerimiz ve milletimizdir. Bugün burada bulunan ve Adana dışından gelen konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Adana’nın sivil toplum kuruluşları ve Adanalılar, bize yapılan haksızlığı gördükleri için, kendi organizasyonlarıyla bugün buradalar” dedi.

"HUKUKA İNANIYORUZ"

17 yıldır belediye başkanlığı yaptığını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, bunun 14 yılını muhalefet partisinin belediye başkanı olarak geçirdiğini ifade etti. Başkan Hüseyin Sözlü, “Benim için tek siyasi nimet halkın kucağı, gücü, bağrıydı. Bu süre zarfında tek suçum, tek mahkumiyetim yok. Hakkımda yurt dışı yasağı verilmesine neden olan dosyayla ilgili Danıştay henüz soruşturma izni vermemişti. Savcılığa çağrıldım ve sadece avukatımla gittim. Sonucu da  hemşehrilerimle ben paylaştım. Benim tutuklanmamı bekleyenler  var. Oysa bizim tek amacımız Cumhuriyetimizin kazanımlarını köklü demokrasiyle taçlandırmaktır. Cumhuriyetimiz ancak hukukun üstünlüğü ve demokrasinin yerleşmesiyle taçlanır. Yargılanmaktan korkmuyoruz, endişelenmiyoruz. Siyasi geleceklerini hukuktan vazgeçerek inşa edenler bizi mahkemeye verirlerse dik durur, aklanır, geliriz. ‘Bomba taşıyanları, parsel parsel satanları görmüyorsunuz, bizi görüyorsunuz’ demiyorum. Hukuk bizi görsün. Türk adeleti ve mahkemelerinden siz korktunuz, biz korkmuyoruz. Bu milletin layık olduğu evrensel hukuk değerleri için her şeyi göze alırız. Cumhuriyetin çatısını hukukun temel kavramlarını ve demokrasiyi yerleştirerek taçlandıracağız. Hukuka inanıyoruz. Ceyhan’da, Adana’da, Ankara’da, bu milletin evladı hakimler, savcılar var. Hukuk tatil yapmaz. Köklü bir geleneğe sahip Yüce Türk Yargısına güveniyoruz . Endişe içinde değiliz, çekinmiyoruz. Mert Adanalılar, iyi ki varsınız” diye konuştu.

"GENEL BAŞKANIMIZIN TEK TALİMATI, HALKA EŞİT HİZMET GÖTÜRMEMİZ YÖNÜNDEYDİ"

Mensubu olduğu siyasi partinin, belediye başkanlığı süresince kendilerini zora sokacak tek bir istekte bulunmadığını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in, Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığımız dönemde bize tek talimatı oldu. O da; siyasi ayrım, etnik köken gözetmeksizin, millete eşit hizmet götürmemiz yönündeydi. Adanalıları, Milliyetçi Hareket’i mahçup etmeyeceğim. Bugün bana verdiğiniz destek çok az siyasetçiye nasip olur.”

 

MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da, Hüseyin Sözlü’ye yurt dışı yasağı konulmasını eleştirdi. Seyfettin Yılmaz, “İçinden çıktığı Türk Milleti’ne hizmetten başka bir şey yapmayan Hüseyin Sözlü’ye reva görülen uygulama, Türk Milleti’ne yapılmıştır. Kendisi seçimden önce Karataş’tan Tufanbeyli’ye şehri karış karış gezerek, 410 bin helal oy almış ve Belediye Başkanı seçilmiştir. Seçildiği günden bu yana bir algı operasyonuyla karşı karşıyadır. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmayacağız. O’na sahip çıkmak hepimiz için şeref ve namus borcudur” dedi. 



404 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704