Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam497
Toplam Ziyaret1668139

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen “Suriye ve Iraklılar İçin İleri Düzey Türkçe Eğitimi Programı” kapsamında Türkçe öğrenen öğrenciler için moral gezisi düzenlendi

Adana BTÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül’ün de katıldığı gezinin ilk ayağı Karaisalı İlçesi Yerköprü Mesire Alanında gerçekleşti. Burada Suriyeli ve Iraklı öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya gelen Prof. Dr. Gül, öğrencilerle sohbet etti. Geziden duydukları mutluluğu dile getiren öğrenciler, ADANA BTÜTÖMER’de iyi bir Türkçe eğitimi gördüklerini, bunun yanında bu tür sosyal etkinliklerin kendileri için moral verici olduğunu belirttiler.

Vekil Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, böylesine güzel bir organizasyonda Suriyeli ve Iraklı öğrencilerle bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gül, “Göreve ilk başladığım gün Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret etmiştim. O zamanki öğrenilen Türkçe ile bugün arasında oldukça ilerleme kaydedildiğini görüyorum. Arkadaşlarımız son derece gayretliler. Biz, onları misafirlerimiz olarak görüyoruz. Sadece Türkçe eğitimi değil, bu kardeşlerimizin tüm sorunlarıyla ilgilenmek durumundayız. Devletimiz bu konuda güzel imkanlar sağlıyor, bizler de Türk Kültürünü ve kardeşliği pekiştiriyoruz. Iraklı ve Suriyeli arkadaşlarımızı topluma kazandırmak adına hocalarımızla birlikte üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yerköprü Mesire Alanında geçirilen eğlenceli anların ardından gezi kafilesi Adana’nın en önemli simgelerinden biri olan Varda Köprüsüne doğru yol aldı. Karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler köprü üzerinde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Burada bir konuşma gerçekleştiren ADANA BTÜTÖMER Müdür Vekili Bünyamin Oğuz, 30 Kasım tarihinden bu yana Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen “Suriye ve Iraklılar İçin İleri Düzey Türkçe Eğitimi Programı” kapsamında kardeşlerimize Türkçe öğretmeye çalışıyoruz. Bugün 90 öğrencimizle Türk Kültürü ve Dünyasına bir yolculuk gerçekleştirdik. Haziran ayında kardeşlerimizin C1 Belgelerini almalarının ardından kendilerini yükseköğretim kurumlarına yönlendireceğiz. Onların hayata tutunmaları ve yeni bir bakış açısı kazanmaları adına çalışmalarımız devam ediyor. Bugün, bizleri yalnız bırakmayan Vekil Rektörümüz Prof. Dr. Aykut Gül’e desteğinden ve ilgisinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Günün sonunda Prof. Dr. Aykut Gül, Müdür Vekili Bünyamin Oğuz ve öğrenciler, Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç’u makamında ziyaret etti. Kaymakam Tunç, ziyaret sonrasında Prof. Dr. Gül’e Varda Köprüsü’nün fotoğrafını hediye etti.



325 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339