Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam595
Toplam Ziyaret1692804

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysi Eroğlu, daha önce arıcıların ormanlara yaklaştırılmadığını ancak kendilerinin her türlü balı üretmeleri için ormanları açtıklarını üstüne yüzde 20 hibeli kredi de verdiklerini söyledi.

 Bakan Eroğlu, 209 milyon liralık 5 tesisin açılışı için Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarıile geldiği Adana'da açılışın ardından Adana Valiliğini ziyaret etti. Bakan Eroğlu, burada Vali Mustafa Büyük'ü Bakan Sarı ile birlikte makamında ziyaret ettikten sonra basın toplantısı düzenledi.

Eroğlu, Adana'nın çok verimli toprakları olduğunu, ancak daha önce şehre hiç yatırım yapılmadığını kendileriyle birlikte 13 yılda 19.5 milyar liralık yatırım yapıldığını, yeni projelerle yeni yatırımlarında yapılacağını kaydetti. Adana'da eskilerin deyimiyle "adamı eksen adam biter" diyen Bakan Eroğlu, verimli toprakların sulanması için baraj ve göletler yapıldığını ifade etti. Bakan Eroğlu daha sonrada müjdeli haberleri olduğunu söyleyerek, "Büyük yatırımlara imza attık inşallah yeni dönemde projelerimiz var. Büyük barajları aşağı yukarı bitirdik. Çok az baraj kaldı. Yaklaşık 320'yi buldu baraj sayımız. Bin günde bin gölet projemizi de tamamladık 3 yılda. 2019 yılına kadar 1071 gölet ve sulaması, projesi var bunların bir kısmı baraj olacak. Adana'daki tüm göletleri tamamlayacağız" dedi.

"ORMAN KÖYLÜSÜNÜN YANINDAYIZ"
Bakan Eroğlu, orman teşkilatının artık orman köylüsüne yaklaşım tarzının değiştiğine değinerek şöyle devam etti:

"Onlara bir hısım şeklinde kırsal kalkınmada lokomotif olacak şekilde yaklaşıyoruz. 26 eylem planımız var kırsal kalkınma için. Ceviz, badem, bal ormanı fıstık çamı hatta zeytin ağaçlarını kesiyorlardı. Yargı karar almış zeytin orman ağacı değildir diye. Onları aşılayın dedik vatandaşlara orada açık bir kapı var. Yüzde 80'ini zeytin yüzde 20 si de başka orman ağacı olacak şekilde vatandaşlara kura çekip ceviz, badem, keçi boynuzu, harnup fıstık çamı dedikleri bunları vatandaşlara dağıtıyoruz. Vatandaş çünkü gelir temin ediyor 49 yıl istifade ediyor. Kavga olmasın diye bunları parselliyoruz. En yakın mahalle veya köyde kaç tane hane varsa hane sayısına bölüyoruz. 2 dönüm 3 dönüm 5 bin dönüm vs. gibi alanları kaç metrekare düşüyorsa taksim edip parsellere numara koyuyoruz ve bunları dikiyoruz. Ceviz, fıstık çamı, badem, keçiboynuzu dağıttık. Bunlar dikiyoruz. Bakması, tüm masrafları bakanlığımıza ait. Toplaması satması da vatandaşa ait olmak üzere büyük bir seferberlik başlattık."

"ARICILARI ORMANA ALDIK"
Bakan Eroğlu, daha önce arıcıların ormana sokulmadığını hatırlatarak, "Ormanlara arıcılar sokulmazdı. Şimdi bırakın yasaklamayı gelin size mutlaka burada yer verelim organik ortamda istediğiniz kestane, çam, çiçek gibi balları üretin diyoruz. Bunun için de kredi de verelim yüzde 20'si hibe, gerisi yüzde 1.5 masrafla bunları size verelim diyoruz çünkü insanları yaşatmak lazım bulunduğu yerde. Biz de böyle bir program uygulamaya başladık. Bugün de örneğini gördük hayırlı olsun" diye konuştu.

"2B YÜZDE 80 TAMAM"
2B'nin yüzde 80 tamamlandığının altını çizen Bakan Eroğlu şunları kaydetti:

"Maalesef bakanlığı hep kandırmış tamam satarız vs. diye. Bildiğim gibi 2007 de çevre orman bak oldum. Çağırdım genel müdürü. Ne kadar ormanınız var dedim sanki bilmiyormuş gibi. '21.7 milyon hektar orman var' dedi. Nasıl inanacağım sana dedim, tapusunu getir dedim. 'Ne tapusu' dedi. ya dedim problem buradan kaynaklandı. Orman kadastrosu kendi başına, tapu kadastro başka telden çalıyor. Yanlışlıklar oldu. İlk defa sayın cumhurbaşkanımız, başbakanken 2B'yi çözelim diye söyledi. Efendim burada hiçbir çalışma yok,  çünkü çözmek için 1 kadastro işlemlerinin tamamlanması lazım. Artı tescil işlemleri, kullanıcıların kim olduğu ve onların ne kadar yeri işgal ettikleri ve bunların hazineye devri gerekiyor ki tapusuyla beraber. Arkadaş bu tapu senin şu kadar metrekare bunun üzerinde falanca kişi işgal etmiş bunu satabilirsin demen lazım. Bütün alanların tapusunu çıkardılar, kullanıcılar hak sahipleri kim? Onların hazine adına tapu ve tescil işlemlerini devrettik ve kanun da çıkardık. Kanun da hakkaten dört dörtlü ldu. 20 defa okuduk hiçbir problem çıkmadı. Sadece kanundaki sıkıntı maliye, defterdarlıklar, bunların bedellerini tespit etme yetkisi onlarda. O da az oldu az oldu vatandaşlarla, bizle ilgili değil. Yüzde 80'i çözüldü şu ana kadar."

Bakan Eroğlu'nun yaptığı basın toplantısına AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinçve AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni katıldı.

Bakan Eroğlu basın toplantısından ardından Bakan Sarı ve milletvekilleriyle birlikte AK Parti Adana İl Başkanlığı'na oradan da DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'ne koordinasyon toplantısına geçti. 


283 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479