Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam594
Toplam Ziyaret1692803

"Karaisalı’nın kültür varlıkları ve yakın tarihi" adlı müze çalışmasının yeni bir mekâna taşınarak daha aktif bir konuma getirilmesine destek veren Atılgan, “Bu tür toplantılarda cıcı – cücü’lerin olmaması gerek” dedi

 

Atılgan, Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi eski meclis üyesi Sıtkı Polat’ın 15 Ocak 2015 tarihinde yaptığı ve Karaisalıları bir araya getirdiği toplantı ile ilgili görüşlerini kaleme alırken, Karaisalı eski Kaymakamı Hidayet Sarı’ya sitem etti. Atılgan, “Yapılacak olan ikinci toplantıda belediye başkanı ve kaymakam siyasi kimliğini ortaya koyduğu zaman ben şahsım adıma toplantıyı terk ederim” uyarısında bulundu.

  Atılgan, “Kullanıcı adımız Murtçu, şifremiz de Karaisalı “ başlıklı köşe yazısının sonunda şu ifadeleri kullandı:

“15 Ocak 2016 tarihinde Adana’da Tatlıcı Köse’nin Tellidere’deki şubesinde bir toplantı gerçekleşti. Toplantının konusu daha önce Karaisalı Orman İşletmesi bünyesinde "Karaisalı’nın kültür varlıkları ve yakın tarihi" adlı müze çalışmasının yeni bir mekâna taşınarak daha aktif bir konuma getirilmesi idi.  

Toplantı da herkes kendisini tanıttıktan sonra talan edilmeyen malzemelerin nerede ve nasıl saklanması hususu konuşuldu. Ben yine düşüncelerimi, yapılması gereken kültürel çalışmaların neler olacağını sıraladım. Hemşehrilerimiz düşüncelerimizi takdirle karşıladı. Yine toplantıda notlar alında ikinci bir toplantı yapılmasına karar verilerek toplantı sona erdi. Sağ olsun Hemşehrimiz Sıtkı Bey incelik gösterdi. Birer demet çiçekle gönlümüzü hoş etti. Bizleri mutlu etti. İkici toplantıya belediye başkanı ve kaymakamın katılması karara bağlanarak toplantı sona erdi. Toplantıda siyasi birtakım polemikler yaşanmadı ama kıyısından dönüldü.

   Yapılan toplantı Karaisalı yiğitlerini bir araya getirdi. Herkes birbirini daha yakından tanıdı. Böyle toplantıların belirli zamanlarda yapılmasının faydalı olacağı konuşuldu. Gerçekten de öyle. Bizim Murtçular da bir tabir vardır. “Hoy diyenin hoyuk kadar hayırı olur” derler. Haydi hep beraber “hoy” diyelim “hoyuk” kadar hayrımız olsun.

Amma… Ammanın amması var. Bu tür toplantılarda cıcı – cücü’lerin olmaması gerek. Siyasi düşüncenin eşikten içeri girmemesi gerek. Gelecek olan kaymakam ve belediye başkanı kimliklerini kapı eşiğinde bırakarak içeri girmeleri gerek. Yoksa bu gemi, bu yükü taşımaz. Asla ve asla taşımaz. Toplantıda siyasi kimlik yok olmalı. Dağı ile taşı ile Körkün, Üçürge, Çakıt ve Barak Dağı, Kısaca Karaisalı olmalı.

SON SÖZ: Yapılacak olan ikinci toplantıda belediye başkanı ve kaymakam siyasi kimliğini ortaya koyduğu zaman ben şahsım adıma toplantıyı terk ederim. Kaymakam Hidayet Sarı’nın beni düşürdüğü pozisyona asla bir daha düşmek istemem. Yapacağımız toplantı Karaisalı sevdalılarının toplantısı olmalı. Çıbık ceketlilerin, şalvarı nar kabuğuyla boyanmış kara yağız Murtçuların toplantısı olmalı. Herkes eteğindeki taşı dökmeli: Toplantıya girerken: Kullanıcı adımız Murtçu, şifremiz de Karaisalı olmalı. Bunu asla unutmamalıyız. Haydi bakalım kara yağız murtçular gösterin kendinizi. Hodri meydan…”

 



369 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479